Planuje wymienić amortyzatory z przodu oraz łożysko te co są na nich u góry.Jakiej firmy polecacie? Czy coś jeszcze wymienić przy okazji? Czy te łożysko i amortyzator da rade wymienić bez ściągania całej kolumny? ściągacze do sprężyn mam.
Ja jestem świeżo po wymianie amorków. Po uprzedniej lekturze wielu opini wybrałem kayaby premium - olejowe... Po prostu tylko do nich praktycznie nikt nie miał zastrzeżeń i dodatkowo nawet były chwalone. Jeszcze w grę wchodziły bilsteiny jednak ciężko je dostać. Pozostałe firmy jak monroe czy delphi miały sporo negatywnych opinii. Udało mi się kupić je za 136 zł/szt., więc cena w miarę ok (w IntrerCarsie 154 zł/szt.). Łożyska mam Kagera. Dolicz sobie jeszcze gumy, które zawsze się zmienia razem z amorkami. Przy okazji mechanik zmienił mi łożyska w kołach bo okazało się, że już były do du...
VW Polo Fox Style 86C/2F (Steilheck), rocznik: 1994, silnik 1.05i, kolor: Classic Green Perl LC6U, audio: Pioneer DEH-4000 UB ( 2 + sub)
Wymienialiscie sami amortyzatory z przodu?. Noszę sie z takim zamiarem. Mam ściągacze do sprężyn. Jak wyglada sprawa wymiany tych wkładów . Potrzebny jakiś specjalny klucz ? czy idzie to zrobić bez konkretnego imadełka itp