[quote=""pryzmat""]Dla leniwych i niedowicacych??? - a gdzie to niby napisałeś na 30 stronie

Uważasz, że czytam ponad 50 stron próśb o sprawdzenie VIN bo być może ktoś coś napisał wcześniej. Wchodzę na ostatnią strone i wpisuje swoją prośbę.
Fakt, że chcesz aby wpłacać pieniądze na szczytny cel nie zmienia sytuacji w której tytuł tego postu to: TU umieszczamy
prośby o sprawdzenie numeru VIN, jest nieprawdziwy . Jeżeli wpłacam gdzieś pieniądze, uważam, że kupuje Twój czas więc nie proszę tylko wywiązuje sie z jakiejś umowy i żądam wtedy tego samego od Ciebie. NIE PROSZĘ.
Pozdrawiam
Damian
PS. Może by zmienić tytuł tego posta bo cały czas wprowadza w błąd.
A dla innych których interesują jakieś informacje na podstawie VIN przytoczę część e-maila od jednego z użytkowników forum:
Ja obecnie jestem w Norwegii ale zadzwoniłem do Autoryzowanego Serwisu Volkswagena (dokładnie
do Gdańska, chyba Groblewski czy Gajos już nie pamiętam) i tam aby
połączyć się z konsultantem było przyciśnij 2, dalej babka
przełączyła mnie do serwisu i po podaniu VINu otrzymałem wszelkie
informacje - m.in. kod lakieru. Cała rozmowa trwała może maks 3 minuty.
Także, polecam zrobić Ci tak samo. [/quote]Synku, to co robię to jest poświęcanie mojego czasu i moich ciężko zarabianych pieniędzy dla dobra chorych dzieciaków . Dostęp do serwerów z dokumentacją VW jest płatny jakbyś nie wiedział i to czy zdekoduję komuś VIN, czy uzyskam jeszcze inne informacje na temat jego auta jest tylko kwestią moje dobrej woli. Jeżeli jesteś taki mądry i cwany to czemu nie pojedziesz do najbliższego dealera VW w Eire i nie uzyskasz całej informacji na temat swojego auta? Lub nie zadzwonisz do któregoś z polskich dealerów i nie wyciągniesz wszystkich potrzebnych informacji przez telefon w języku ojczystym? Póki co nie zapłaciłeś marnych 10PLN, więc jedynie co możesz to żądać żeby nie dostać ostrzeżenia lub bana od administracji. O tym że wysyłam info na maila doczytałeś, a o wpłacie na dzieciaki już nie... no co za peszek i wybiórczy wzrok. U mnie masz zakaz wjazdu, bo "chamstwa nie zniesę"