[6N2] Niedziałające kierunkowskazy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

1
1125
Newbie
Newbie

[6N2] Niedziałające kierunkowskazy

Post autor: 1125 »

Witam,

Problem jak w temacie, kierunki przestały działać, awaryjne też. Bezpieczniki sprawne. Stało się to wczoraj, po kilku godzinach znowu zaczęły działać ale dziś rano ponowna cisza. Przekaźnika nie słychać żeby usiłował pracować.

Moje rozważania:
Jeżeli byłaby to cewka przekaźnika to ponownie by nie zadziałała, jeżeli styki byłby zaśniedziałe to byłoby go słychać więc może to zaśniedziałe styki przy kierownicy nie podające napięcia po załączeniu? (reszta urządzeń przy kierownicy działa).

Proszę o podpowiedź
Pozdrawiam
Krzysiek
Awatar użytkownika
Marianoo
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Marianoo »

Jesli styki przy kierownicy cos nie tego by byly to awaryjne bys mial. Dla mnie to wlacznik awaryjnych kaput, w nim siedzi przekaznik.
[size=12px][/size]
Awatar użytkownika
szmydziu
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: szmydziu »

Nic nowego nie wniosę, tak jak pisał marianoo - duże prawdopodobieństwo, że trzeba będzie zajrzeć do włącznika awaryjnych.
Obrazek
Obrazek
1
1125
Newbie
Newbie

Post autor: 1125 »

Dzięki Panowie, dokładnie tak było, wymontowałem radio i okazało się że wtyczka się poluzowała, wpiąłem i skończyło się bez kosztów, wszystko działa.

Pozdrawiam
Krzysiek
Awatar użytkownika
Marianoo

Post autor: Marianoo »

Tam nie bylo w co strzelac:) Twoj objaw wskazywal konkretnie, ze cos jest nie tak z wlacznikiem awaryjnych:) No ale dobrze ze to tylko wtyczka:)
[size=12px][/size]
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”