[9n] kilka pytań po zakupie :)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Słodki
Początkujący
Początkujący

Post autor: Słodki »

[quote=""esi70""]ile może wytrzymac km taki diesel ?[/quote]
Jeżeli będziesz dbał, regularnie wymieniał filtry, rozrząd, olej itd. to do 250 tys. spokojnie dobije. Potem ewentualnie remont silnika (o ile zajdzie taka potrzeba) i dalej jazda :) chociaż to i tak zawsze zależy od poszczególnych egzemplarzy i szybszego lub wolniejszego "zmęczenia materiału".
Moja Polówka :) ==> viewtopic.php?f=31&t=11179
c
cad
Newbie
Newbie

Post autor: cad »

Witam bardzo serdecznie.

Jestem tutaj pierwszy raz. Być może miejsce (wątek) nie jest do końca odpowiedni, ale liczę na wyrozumiałość. ;)
Zakupiłem Volkswagen Polo 1.2 i 54KM. Przebieg 167 000 km. Wcześniej też jeździłem Polo, ale starszym modelem.

Zastanawiam się nad jakąś formą zabezpieczenia samochodu (nie chciałbym ingerować w elektronikę bardziej rozwiązanie mechaniczne).
Blokada na pedała, kierownicę, skrzynię biegów czy coś innego.

Co proponujecie?
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

[quote=""Słodki""][quote=""esi70""]ile może wytrzymac km taki diesel ?[/quote]
Jeżeli będziesz dbał, regularnie wymieniał filtry, rozrząd, olej itd. to do 250 tys. spokojnie dobije. Potem ewentualnie remont silnika (o ile zajdzie taka potrzeba) i dalej jazda :) chociaż to i tak zawsze zależy od poszczególnych egzemplarzy i szybszego lub wolniejszego "zmęczenia materiału".[/quote]
Stary ale bardzo ciekawy wpis. Sory ale 250 tysięcy to większość dostępnych na rynku polskim "16X kkm" ma już dawno za sobą. Te auta cofnięte o 100 tysięcy zbytnio nie dają tego odczuć.
Moje ma w tej chwili 210 tysięcy... wg tego powinienem szykować kasę na remont lub wymianę silnika...

Tak na serio to dbając dojdziesz bez problemu do 500 tysięcy albo i więcej.
Co do samej wymiany rozrządu to radzę zadzwonić to ASO. Powiedzą po VIN co ile wymienia się rozrząd. Np w moim 1,4 tdi co 150 tysięcy. [quote=""cad""]Jestem tutaj pierwszy raz. Być może miejsce (wątek) nie jest do końca odpowiedni, ale liczę na wyrozumiałość. ;)
Zakupiłem Volkswagen Polo 1.2 i 54KM. Przebieg 167 000 km. Wcześniej też jeździłem Polo, ale starszym modelem.

Zastanawiam się nad jakąś formą zabezpieczenia samochodu (nie chciałbym ingerować w elektronikę bardziej rozwiązanie mechaniczne).
Blokada na pedała, kierownicę, skrzynię biegów czy coś innego. [/quote]To nie jest odpowiedni wątek do takich pytań.
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”