Witam
Co do bendiksu - ich awaria i dogorywanie z reguły wychodzi zawsze zimą przy niższych temperaturach. Jeżeli zaczyna Ci przeciągać, tzn, że masz to do zrobienia. Owszem latem może już nie będzie, ale takie przeciąganie może się skończyć całkowitą awarią rozrusznika.
Co do wody w rurze wydechowej. Nie masz co się martwić. Woda zawsze się zbiera. Zimą jest tego jeszcze więcej ze względu na wilgotność powietrza i różnicę temperatur. Zauważ, że bardzo często zimą samochodom z rury podczas przyspieszenia leci woda z rury.
Co do sprawdzania oleju - olej zawsze sprawdza się przed odpaleniem silnika, najlepiej po całej nocy. Wtedy zawsze cały olej jest w misce olejowej i pomiar wtedy jest wiarygodny.
Proszę o opinię, gdyż mam pewien problem z olejem, a raczej jego brakiem.
Pod koniec października 2012 miałam rozszczelniony intercooler i wyciekło troche oleju. Po zmianie IC sprawdzałam poziom oleju i był w w zakresie min-max.
W dniu wczorajszym po 2 minutach jazdy pojawiła się na fisie kontrolka "check oil". Po zatrzymaniu auta, odczekaniu i sprawdzeniu poziomu oleju okazało się, że na bagnecie nie ma po nim śladu. Dopiero po wlaniu 0,7 L poziom był w normie (sprawdzone 2 h po odstaniu auta). Nie ma nigdzie śladów wycieków. Boje sie, że turbina może zasysać olej co IC ale pewności nie mam. No i przedewszystkim martwi mnie, że w tak krótkim czasie takie ilości oleju "znikają".
Witam i z góry sory, że odkurzam. Mam podobny problem. Po wymienia oleju w Polo 1,2 12V '02 na 5w/30 Castrola, strasznie żre olej. Czy powodem może być fakt, że z tego co wiem zalecany olej to chyba 10W/60?
Na przeglądzie mechanik kazał mi na zgaszonym silniku pokręcić mocno kołami w lewo i w prawo, po czym powiedział, że wyleciało kilka kropel oleju i do wymiany będzie uszczelka (nie powiedział dokładnie jaka). Da się zdiagnozować po czymś takim co to może być za uszczelka i jaki może być ew. koszt naprawy?