[quote="Grzela300"]Gdzie kupiłeś te świece
http://motoplatforma.com/index.php?p711 ... -platynowa za 17 zł sztuka? Sprawdź sobie też czy masz szczelny tłumik, zwłaszcza złącze elastyczne.[/quote]
Niekupiłem NGK na świecach pisze BRISK VW AG (sprzedawca twierdził że oryginał do vw, skoda, seat, audi i tak pisze na opakowaniu), inne były w cenie nawet do 35zł/szt. Cały układ wydechowy jest nowy włącznie ze złączem elastycznym, poprzedni właściciel wymieniał go w grudniu.
[quote="TOFIK_6n2"]
szmic
Ja wymienilem 5 czujnikow z aso az w koncu jest dobrze.. takei g... sprzedaja. Ja na twoim miejscu odpiol bym kostke i sprawdzil.... A potem sporobowal od sondy pierwszej odpiac i sprawdzic jak jedzie[/quote]
Czujnik temp. jest ok. pokrywają się wskazania na liczniku i w vag-comie i niesądzę aby to była przyczyna bo jak był spalony to dławienie też było, tylko wskazanie na rozgrzanym było raz 90 stopni a później 70 (pływała wskazówka z temp), autko jeździ dobrze tylko na zimnym po dłuższym postoju ma takie dławienie, jutro będę sprawdzał sondę.
No i chyba znalazłem przyczynę dławienia, po sprawdzeniu sondy vag-comem parametry są ok (na rozgrzanym silniku), ale chyba jest nieszczelność na kolektorze wydechowym, na razie nie jestem w stanie stwierdzić gdzie dokładnie (zasłania katalizator z osłoną i jest zbyt zimno na rozkręcanie tego) ale myślę że to uszczelka. Co o tym sądzicie ?