Nocne mary...

Tu lądują ważne klubowe tematy.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

[quote="Tajg3r"]Ładnie się zapowiada. :D Na pełnym przelocie?[/quote]

a gdzie tam przelot, ma być w miarę cicho więc będzie kat, środkowy i końcowy bardzo możliwe że od rm motors

[quote="czaja"]Same elektroniki na forum :crazy: [/quote]

elektronicy amatorzy, a tak nawiasem to ja lubię takie techniczne tematy, zaczynałem od drobnej elektroniki, potem kompy itp a teraz samochody :D z biegiem czasu człowiek zyskuje doświadczenie i poszerza hobby ;)

[quote="Freshu6"]i niech mi nikt nie gada że starsze dziadki w autach są bezpieczni wracam se do domu autem a tu dziadek pandą zmiótł kolesia na skuterze ...[/quote]

starsze dziadki to zazwyczaj tworzą większe zagrożenie na drodze jak młodzi kierowcy 4 lata jeździłem w kurierce to wiem coś na ten temat :P
T
Tajg3r
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Tajg3r »

Tak jak Szymon pisze - elektronicy amatorzy. :D Tyle co człowiek dla siebie coś tam zmontuje. ;)
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote="Jabolek"]elektronicy amatorzy, a tak nawiasem to ja lubię takie techniczne tematy, zaczynałem od drobnej elektroniki, potem kompy itp a teraz samochody z biegiem czasu człowiek zyskuje doświadczenie i poszerza hobby [/quote]
Ja odnosiłem się do wykształcenia. Elektronicy na forum:
Tiger, shao, misiek gda, czaja i jeszcze kilka było ale już nie pamiętam. Pytanie ilu coś z tego pamięta :grin:
Ja osobiście w życiu nie pracowałem w zawodzie.

Ogólnie jak tak patrzę wstecz i to co napisała mi wychowawczyni z podstawówki w papierach to śmiech mnie bierze. Nie wiem czy pamiętacie, ale wychowawca klasy (w tym przypadku wychowawczyni) w podstawówce pod koniec 8 klasy (tak, kiedyś podstawówka miała 8 klas :crazy: ), wystawiała zaświadczenie/zalecenia co do kontynuacji dalszej nauki. w sensie o poziom szkoły chodziło. Mi baba wpisała zawodówkę. Ja i tak poszedłem do technikum, które skończyłem w prawidłowym terminie. I ogólnie od czasu zakończenia szkoły nie mam problemu z pracą. No, raz przez pół roku nie miałem roboty, ale to nie był problem bo miałem rente wtedy. Potem odsłużyłem wojsko i jakoś się kręciło i kręci nadal. Myślę że jakbym się po latach spotkał z wychowawczynią to niezłą by miała minę, jak bardzo się pomyliła w swoich ocenach. Pytanie ile młodych ludzi takie złe oceny mogły stłamsić i rzeczywiście poszli w takim źle nadanym kierunku?
Może nie zarabia człowiek kokosów, ale nie przymieram głodem, a to chyba najważniejsze :piwo:
Awatar użytkownika
KondzioR.
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: KondzioR. »

Tsyyyyt
F
Freshu6
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Freshu6 »

W sumie elektronika jest ciekawa tylko trzeba być dość ograniętym bo to potem trudność rośnie ... Osobiście wole Mechanike
Awatar użytkownika
Adrian_Malbork
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Adrian_Malbork »

[quote="Tajg3r"]Ja przed chwilą byłem zobaczyć, bo jakiś wypadek był koło mnie, i co się okazało - koleżanka, jakieś chyba 2 lata młodsza ode mnie, świeżo prawko zdała, może z dwa miechy temu. Dostała auto (nie wiem czy na własność, ale chyba ta) i wylądowała w polu, dachowała, czy jej się coś stało, to nie wiem, ale przeraża mnie to, że jak ktoś młody dostanie prawko, zda za pierwszym razem, to od razu popisówa, że co to nie on i nie wiadomo jak umie jeździć, a potem właśnie takie akcje są. :doh:[/quote]

Zdasz to pogadamy. :crazy:

A ze skuterem? :D O jednego hałaśliwca mniej :D oby gościowi się nic nie stało. skuter dla mnie może spłonąć :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

no i to Piotrek najważniejsze, od dłuższego czasu ubolewam nad tym że nie kształciłem się w innym kierunku, teraz już jest za późno na to żeby chłonąć od podstaw np. mechanikę i pokrewne tylko szukać jakiejś znośnej roboty co by człowiek nie był wypompowany do cna po tygodniu i żeby jeszcze był czas na życie prywatne i hobby :)
F
Freshu6
Raczkujący
Raczkujący

Ło Ło jaki hejt po skuterach :crazy:
Jabolek ja to jestem Smark przy was :D Tutaj
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

[quote="Freshu6"]Jabolek ja to jestem Smark przy was :D Tutaj[/quote]
nie przesadzaj, każdy jest w czymś lepszy od innych ;)
T
Tajg3r
Kontakt:

Powiem Wam, że ja też póki co w zawodzie nie pracowałem, no ale... Dopiero dwa lata temu skończyłem szkołę. ;) I w sumie żałuję, że nie poszedłem na mechanika, bardziej by mi się to przydało. A teraz? Człowiek się nauczy tyle ile sam zrobi, albo co podpatrzy od innych. ;)
F
Freshu6
Raczkujący
Raczkujący

Ja jeszcze nie skończyłem i powiem ci ludzie którzy są ze mną na mechaniku ja nie wiem co z nich będzie jak oni mylą strony zakręcania i odkręcania a co do naprawy to tworzą nowe poglądy i techniki napraw :D
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

[quote="Tajg3r"]Powiem Wam, że ja też póki co w zawodzie nie pracowałem, no ale... Dopiero dwa lata temu skończyłem szkołę. ;) I w sumie żałuję, że nie poszedłem na mechanika, bardziej by mi się to przydało. A teraz? Człowiek się nauczy tyle ile sam zrobi, albo co podpatrzy od innych. ;)[/quote]

ale pomyśl sobie ile zaoszczędzisz na mechanikach czy elektronikach :crazy: ja przy odbudowie skorzystałem tylko z usługi ustawiania geometrii, usług wulkanizatora i drobnych regulacji typu zapłon bo nie mam ani strobo ani vaga, ale takim czymś tylko gospodarkę spowalniamy :crazy:
T
Tajg3r
Kontakt:

[quote="Jabolek"]ale pomyśl sobie ile zaoszczędzisz na mechanikach czy elektronikach :crazy: ja przy odbudowie skorzystałem tylko z usługi ustawiania geometrii, usług wulkanizatora i drobnych regulacji typu zapłon bo nie mam ani strobo ani vaga, ale takim czymś tylko gospodarkę spowalniamy :crazy:[/quote]

I właśnie w tym jest cały myk! :D Większość próbuje sobie sama radzić i chwała im za to, chociaż wiadomo, że nie zawsze wszystko idzie samemu ogarnąć, ale i tak puchar za zaangażowanie. ;) I ja np. wolę sam zrobić i się tego nauczyć, niż z pierwszą lepszą rzeczą lecieć do mechaniora i bulić nie wiadomo ile.
F
Freshu6
Raczkujący
Raczkujący

Taaak a traf na uczciwego mechanika a co jeśli trafisz na oszusta i wymieni ci pół auta twierdząc że to było potrzebne
Zablokowany

Wróć do „Archiwum klubowe”