[6N2] GTI Autopoziomowanie

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
bicker83
Początkujący
Początkujący

[6N2] GTI Autopoziomowanie

Post autor: bicker83 »

Siemano
Mam pytanko co do autopoziomowania xenonow. Otóż w VCDSie w blokach pomiarowych wyswietlaja mi się dwie wartosci -0.0 i 20.2 co by wskazywalo na to ze czujnik niby dziala ale wogole się one nie zmieniaja?!? Nie wazne czy auto stoi na plaskim z gorki czy pod. Teraz pytanie czy to są odczyty z czujnika i jeżeli tak to czy tak powinno być? Gdzie ten czujnik się wogole znajduje?
POZDRO

@Tapatalk 2
Obrazek
Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: majkel0908 »

[quote=""bicker83""]Gdzie ten czujnik się wogole znajduje?[/quote]

Czujnik ten znajduje sie nad belką tylną po lewej stronie. Schowany jest za taką blachą zaraz obok rury wydechowej.

[quote=""bicker83""]Otóż w VCDSie w blokach pomiarowych wyswietlaja mi się dwie wartosci -0.0 i 20.2 co by wskazywalo na to ze czujnik niby dziala ale wogole się one nie zmieniaja?!? Nie wazne czy auto stoi na plaskim z gorki czy pod.[/quote]

mi też w vagu wyświetlał tam jakieś wartości ale samopoziomowanie nie chce zadziałać samo z siebie. Myślałem że wypoziomowanie lamp przez Vaga coś pomoże, ale niestety nie działa
Awatar użytkownika
bicker83
Początkujący
Początkujący

[quote=""majkel0908""] Czujnik ten znajduje sie nad belką tylną po lewej stronie. Schowany jest za taką blachą zaraz obok rury wydechowej.[/quote]

Nie ma drugiego w drzwiach przypadkiem? Bo znalazlem w necie też taka możliwość?
Obrazek
Awatar użytkownika
Marianoo
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Marianoo »

To nie dziala tak, ze jak auto stoi w poziomie to jest np 0 a jak z gorki czy pod to bedzie inna wartosc. CZujnik jest przy belce, a wiec, stoisz na rownym, pod gore czy z niej to belka tj nacisk na belke jest prawie ten sam i czujnik pokazuje to samo. Popatrz na wartosci w kompie, a ktos z tylu niech otworzy klape i mocno dociska tyl do ziemii i wtedy wartosci powinny sie zmieniac.
A po co mialby byc czujnik w drzwiach? CZujnik 'bada' pochylaenie auta, a wiec musi byc z tylu przy belcem a jesli bylby drugi to gdzies przy wahaczu z przodu.
[size=12px][/size]
Awatar użytkownika
bicker83
Początkujący
Początkujący

ETKA pokazuje też ze czujnik jest w drzwiach... a.co do tych wartosci to sprawdze w czasie jazdy jeszcze.

@Tapatalk 2
Obrazek
Awatar użytkownika
Marianoo

Post autor: Marianoo »

Chodzi Ci o to ze jest kwadrat pod klamka? To nie jest w drzwiach, tylko czujnik jest do belki tyl przyczepiony. Ale na drzwiach zrobili kwadrat, bo one sa pierwszym elementem za foto. Normalnie to trzeba by, popatrzec jakby przez drzwi, przez podloge i wtedy by bylo widac ten czujnik. W drzwiach nic od xenonu nie ma:)
[size=12px][/size]
Awatar użytkownika
PiterVR6

Post autor: PiterVR6 »

mam tak samo czyli nie dziala samopoziomowanie na belce sciaglem ciegno z potencjometru przesuwalem w gore i nic sie nie dzieje , silniczki w lampkach sa ok
Awatar użytkownika
bicker83
Początkujący
Początkujący

W czasie jazdy jednak te wartosci się zmieniaja ale nie widze jakichś zmian w pozycji lamp...

@Tapatalk 2
Obrazek
Awatar użytkownika
PiterVR6

Post autor: PiterVR6 »

orientuje sie ktos moze ktory przekaznik jest od samopoziomowania ?
Awatar użytkownika
bicker83
Początkujący
Początkujący

Przekaźnik nie ale jak chcesz sprawdzić czy dzialaja zrob test vagiem

@Tapatalk 2
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”