Witam, na wstępie chcę dodać, że jestem nowy i za bardzo nie wiem gdzie szukać pomocy i przeszukując inne tematy nie znalazłem potrzebnych mi informacji. Jestem szczęśliwym posiadaczem polo 86c 1,3 KAT na pełnym wtrysku z 1990 roku i mam taki o to problem. Niedawno chciałem go uruchomić i okazało się,że pompa paliwa przy tylnym kole nie dział. Sprawdziłem bezpiecznik (wszystkie są ok) po sprawdzeniu miernikiem na górnych bezpiecznikach nie ma prądu, sprawdziłem pompę paliwa na krotko i też działa, przekaźniki w podszybiu i pod kierownicą wyglądają na sprawne. Kontroli świecą się, silnik kręci, iskra jest. Co może być przyczyną niedziałającej pompy pali. Proszę o szybką odpowiedz.
Ta sprawa już nieaktualna okazało się, że spróchniała masa która idzie od cewki do skrzyni i to sprawiło, że spalił się komputer.
Przepraszam, że tak często edytuje ten post, ale okazało się, że silnik odpali, ciężko ale odpalił, strasznie dymił białym śmierdzącym benzyną dym. Silnik pracuje nierówno i niema siły. Co może być tego przyczyną? Czy po wymianie jednostki sterującej pracą silnika należy przeprowadzić jakiś restart, czy adaptację, czy tylko wystarczy go wpiąć w miejsce starego i wszystko powinno być w porządku?
Kolejny raz sam sobie odpowiadam, a mianowicie okazało się, że zakupiony komputer też był uszkodzony i musiałem kupić kolejny. Teraz wszystko śmiga jak dawniej.