[6n1] Wtryski aef

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
klocek
Zainteresowany
Zainteresowany

[6n1] Wtryski aef

Post autor: klocek »

Znajomy w garazu wyszperał 2 komplety nowych wtrysków ktore moge wyrwac za grosze, jedne z passata b4 tdi chyba 1z a drugie z b5 110 konnego chyba. Są to calkowicie nowe wtryski, ,moje w aefie są ok ale skoro mam mozliwosc miec nowe to na wiosne bym wymienił, dla niektorych moze to głupie ale czy moge załozyc te wtryski? nadadzą sie w ogole czy to calkiem inna bajka? Jesli ma to jakies znaczenie to dodam ze mam pompe tryskową boscha a w standardzie jest LUCAS

Wlsnie sie dowiedzialem ze jedne sa od tdi a drugie od td
Awatar użytkownika
wesol
Swój
Swój

Post autor: wesol »

jedne i drugie sa od tdika. 1Z i AFN to tdi ale jedne ma 90 koni i brak zmiennje geo na turbinie a drugi 110 konny z turbina ze zmienna geo. Do AEF nie podejda bo aEF ma wtryski jednosprezynkowe na niskie cisnienie otwarcia a TDI to wtryski do silnikow z bezposrednim wtryskiem, dwusprezynkowe czyli z dwufazowym wtryskiem.
Awatar użytkownika
klocek
Zainteresowany
Zainteresowany

jedne 1z drugie aaz czy jakos tak z 1.9 td
Awatar użytkownika
wesol
Swój
Swój

to musisz si dowiedziec dokladnie co i jak 1Z to silnik tdi o mocy 90 koni. AAZ to silnik turbo dieslowski ( nie tdi tylko TD) o mocy 75 koni.
Awatar użytkownika
klocek
Zainteresowany
Zainteresowany

No sie dowiedzialem i napisalem o tym :) na 100% jedne z tdi ale one w takim razie odpadają skoro nie podejdą a drugie z td aaz . nowe oryginalne nigdy nie zakladane, wiec skoro moge miec to bym sobie je wymienił
Awatar użytkownika
wesol
Swój
Swój

zalezy jaka cena i czy nowe sa koncowki rozpylajace i jakiej marki sa. W suemi to nei wiem co moz epryzniesc taka zaniana. Moz ebyc mega batory za autem przy pryzroscie mocy raczej niewielkim.
Awatar użytkownika
klocek
Zainteresowany
Zainteresowany

wtryski nówki boscha chyba
Awatar użytkownika
klocek
Zainteresowany
Zainteresowany

odswierze bo kolega chce na dniach je sprzedac ale poki tego nie zrobił moge je miec za piwo. a ze to nówki od TD (od tdi juz nie ma) a mechanik mowil ze moje 2 pasowało by wymienic.
Wiec jak ktos wie to prosze o odpowiedz czy napewno sie nadadzą/nie nadadzą a na darmo nie chce grzebac i wyciagac swoich z silnika
Awatar użytkownika
wesol
Swój
Swój

moze podkapcac z powodu wiekszego dawkowania paliwa. Oczewiscie pare kuców tez by przybylo od tego.
Awatar użytkownika
klocek
Zainteresowany
Zainteresowany

Jesli podejdą to spróbuje co z tego wyjdzie
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”