Wolno schodzi z obrotów.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
LucasShao2
Newbie
Newbie
Kontakt:

Wolno schodzi z obrotów.

Post autor: LucasShao2 »

Witam. Jestem tutaj nowy więc proszę o wyrozumiałość. Mam taki problem: Dzisiaj po pracy, moje polo z silnikiem 1.0 o oznaczeniu AEV na gaźniku nie chciało odpalić. Nie wiem z jakiego powodu. Gdy już odpaliłem zauważyłem, że za wolno schodzi z obrotów co jest denerwujące. Szukałem odpowiedzi w internecie. Dużo wyczytałem o innych samochodach że może być gaźnik do regulacji, że linka gazu mogła się gdzieś zakleszczyć ale nie potrafię znaleźć żadnych podobnych problemów do mojego. Jeżeli ktoś miał kiedyś podobny problem lub wie dlaczego tak dziwnie zachowuje się moje polo to proszę o szybką odpowiedź za którą z góry dziękuję :beg:
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

a silniczek krokowy sprawdziles i przeczysciles?
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

Jakie obroty na wolnych ?,no i przeczyścić przepustnice. http://coolchip.co.funpic.de/cc2/index. ... sselklappe potem ją zaadaptować http://www.vag-com.pl/adaptacja-przepustnicy.htm lub w serwis uderzyć.
Awatar użytkownika
LucasShao2
Newbie
Newbie
Kontakt:

Post autor: LucasShao2 »

Panowie dzięki, rano posprawdzam wszystko. Ale co dziwniejsze, jak po napisaniu tego postu jechałem na miasto wszystko już było ok. Nie wiem od czego to zależy. Może to byłą jednorazowa "przygoda". Zobaczymy rano jak się zachowa silniczek. :blush2:

Co do obrotów to z np. 4 tysięcy po spuszczeniu nogi z gazu, powoli malały obroty do 2 tyś. na tej granicy na chwilkę się zatrzymywały a później powolutku spadały na wolne. Co do problemu odpalenia to mogła to być za małą dawka paliwa lub zasyfiony filtr paliwa?

-- Czw Sie 06, 2009 5:09 pm --

Problem rozwiązany, do zamknięcia ;-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”