Witam.
Z góry chce przeprosić jeżeli piszę nie tam gdzie trzeba, ale jest to moja pierwsza wizyta na forum motoryzacyjnym.
Posiadam Polo III i potrzebuję wymienić przewody zapłonowe a mojego chłopaka nie ma więc muszę zmierzyć się z tym sama :banghead: . Auto zostało sprowadzone z Niemiec i nie mogę nigdzie znaleźć odpowiednich przewodów ( wszystkie dostępne są nieodpowiedniej długości, lub są do innego modelu). Zmierzyłam ich długość tzn. samego przewodu bez końcówek i wyszło mi 1. 28cm, 2. 38cm, 3. 48cm, 4. 59cm, a przewód do cewki zapłonowej ma długość 40cm. Auto zostało wyprodukowane w 1995r, 44kW, 60KM, pojemność 1390cm3, 6N1, kod silnika:AEX. Większość znalezionych przewodów odpowiednia jest do modelu produkowanego od 07.95 (mój 28.08.95) jednakże najkrótszy przewód ma 24cm, czy ma to jakieś znaczenie? Bardzo proszę o pomoc gdyż większość sprzedawców jest tak niedoinformowana ze już 2 razy jeździłam ze zwrotami :banghead: Proszę o pomoc w znalezieniu odpowiednich przewodów gdyż wolałabym uniknąć ściągania przewodów z Niemiec lub przez serwis VW (porażka!). Jestem z Bielska-Białej chciałabym móc je kupić na miejscu żeby po raz kolejny nie okazało się że nie pasują.
Z góry dziękuje za pomoc.
Gosia