Kupiłem nową część, poniewaz po zmontowaniu starej mam czas sie pali swiatlo stopu.
Kod nowej: 6q0 945 511. Stara miala początek B30 a reszta taka sama. Nowa czesc jest innej konstrukcji. Wyglada jak ta zielona ze zdjęcia, a stara jak pokazał Wołga. Dowiedziałem się w ASO, że tamte były zawodne, stąd ta zmiana i sposób montażu jest identyczny jak starej konstrukcji.
W urządzeniu nie ma potencjometru. Są zwykłe zestyki, więc nie kalibruje się go. Niektórzy pisali o sposobie montazu przy wcisnietym pedale, mysle ze to moze wynikac z budowy wlacznika, tego w jaki sposob jest auaktywniany, dlatego mierzenie go miernikiem po kupnie mija sie z celem, bo trzeba przekrecic wnetrze a to jest ludzie dowykonania gdy zamontowany jest w aucie i zdjeta wtyczka.
Tempomat jest fabryczny i ja go nie deaktywowalem zmianą kodowania w sterowniku. Wiem jak wlacza sie tempomat podzczas jazdy

. Nie dzialał pewnie dlatego, ze nie kontaktowal w ogole przelacznik albo teraz sie zwiesil na dobre. Błąd był tylko pedału hamulca i to sporadyczny... . Super

, taki sporadyczny ze az na amen zamulił. Mysle ze jak jutro wymienie, to problem minie.
Podkresle tylko, ze mowie o modelu 9n3 z pierwszych lat produkcji. Co pare lat sa drobne zmiany w elektryce, wiec moze ktos miec subtelne roznice w zachowaniu.