[9n] Problem z zamykaniem klapy bagażnika gdy jest mróz

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
spider3k
Newbie
Newbie

[9n] Problem z zamykaniem klapy bagażnika gdy jest mróz

Post autor: spider3k »

Witam, mam taki problem mianowicie gdy jest w nocy zimno tj. -5 i więcej to gdy otworzę klapę i chcę ją zamknąć to ona odskakuje tak jakby nie chwytało zamykanie. Jednak gdy się trochę samochód ogrzeje to zamykanie idzie bez problemu. Mam do was pytanie jak temu zaradzić aby na przyszłość nie powtarzały się takie sytuacje. Prosiłbym o jak najprostszą instrukcje ponieważ jestem laikiem w tych sprawach :)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
piotrek1993
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: piotrek1993 »

Użyj jakiegoś preparatu do zamków bo być może coś przymarza.
Awatar użytkownika
st0pr0c3nt
Początkujący
Początkujący

Post autor: st0pr0c3nt »

ściągnij osłonę plastikową od wewnątrz (2 śrubki - tam gdzie są chwytaki) i wysmaruj cały mechanizm WD
1.9 TDI ~130 Ponies
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

A klamka się w pełni cofa?
V
Vespa
Newbie
Newbie

Post autor: Vespa »

Też mam problem z zamykaniem klapy bagażnika ale trochę inny - klapa zamyka się tylko dzięki centralnemu zamkowi, nie da się jej zamknąć przekręcając kluczyk w zamku od klapy. Co to może być?
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

[quote="Vespa"]Też mam problem z zamykaniem klapy bagażnika ale trochę inny - klapa zamyka się tylko dzięki centralnemu zamkowi, nie da się jej zamknąć przekręcając kluczyk w zamku od klapy. Co to może być?[/quote]

Zapewne wkładka się zapiekła
t
tomn222
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: tomn222 »

[quote="spider3k"]Witam, mam taki problem mianowicie gdy jest w nocy zimno tj. -5 i więcej to gdy otworzę klapę i chcę ją zamknąć to ona odskakuje tak jakby nie chwytało zamykanie. Jednak gdy się trochę samochód ogrzeje to zamykanie idzie bez problemu. Mam do was pytanie jak temu zaradzić aby na przyszłość nie powtarzały się takie sytuacje. Prosiłbym o jak najprostszą instrukcje ponieważ jestem laikiem w tych sprawach :)

Pozdrawiam[/quote]

Pod klamką zbiera się woda która zamarza, otwierając kruszysz lód i on potem blokuje powrót klamki do pozycji "0". Ja zrobiłem tak, że kiedy było ciepło to wziąłem suszarkę i suszyłem klamkę na klapie i pomogło :) Tej zimy nie ma problemu :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”