Witam. Mój problem objawia się tym, że przy odpalaniu nie mam ssania. Większość znajomych twierdzi że to jest wina przepustnicy. Proszę o pomoc, z góry dziękuję
Jak kolega wyżej pisze najpierw sprawdź czujnik temperatury jak będzie sprawny to wina leży po stronie przepustnicy Przechodziłem przez podobną sytuacje i skończyło się na wymianie przepustnicy
miałem wymieniany czujnik temperatury, a gdzie można kupić taką przepustnicę... bo nie mam punktu zaczepienia... nowa kosztuje ponad 1400 zł a używanej nigdzie nie mogę trafic
ja na Twoim miejscu bym jeszcze vagiem lukną w elektrykę, i sprawdził inną przepustnicę (wypożyczyć z jakiegoś szrotu, zawsze jest czas na sprawdzenie i zwrot), szkoda się pchać w koszta bo GTI tani w eksploatacji nie jest
na 100% walnięty krokowy w przepustnicy.miałem to samo w swoim gti tylko moja paliła nawet w zimę bez ssania.niestety w gti nie zmienisz samego krokowego tylko jest w całosci z przepsutnicą
UBEZPIECZENIA PZU AC OC NNW Pakiety 24h na dobę,kalkulacja składki od ręki,w Warszawie dojazd do klienta TANIO!! kontakt 506 906 706
[quote=""christopherek""]niestety w gti nie zmienisz samego krokowego tylko jest w całosci z przepsutnicą[/quote]
Tak samo jest w 1,4 i 1,6 8v i jak sie dowiedziałem od jednego fachowca podobno da się to nareperować