Witajcie,
Potrzebuję Waszej porady, gdzie moge się udać w celu naprawienia mojej lampy. Otóż ja z elektryki nie wiele wiem i sam wątpię, abym mógł sobie poradzić z probleme bez wiedzy oraz odpowiednich narzędzi. Wracając do rzeczy. W jednej lampie pojawił się u mnie jeden problem. Mianowicie lampa ma problem z "bocznymi" diodami (6-sztuk), chodzi o te które lekko zachodzą w bok. Nie zapalają się, gdy pozostałe świecą. Kiedy kilka razy uderzę dłonią w lampe zapalą się. Czasem zapalą się i świecą jak pozozstałe, a innym razem słabszym światłem. Czy ktoś z Was miał taki problem i może doradzić kto by go rozwiązał i jak ?
[quote=""baton""]Witajcie,
Potrzebuję Waszej porady, gdzie moge się udać w celu naprawienia mojej lampy. Otóż ja z elektryki nie wiele wiem i sam wątpię, abym mógł sobie poradzić z probleme bez wiedzy oraz odpowiednich narzędzi. Wracając do rzeczy. W jednej lampie pojawił się u mnie jeden problem. Mianowicie lampa ma problem z "bocznymi" diodami (6-sztuk), chodzi o te które lekko zachodzą w bok. Nie zapalają się, gdy pozostałe świecą. Kiedy kilka razy uderzę dłonią w lampe zapalą się. Czasem zapalą się i świecą jak pozozstałe, a innym razem słabszym światłem. Czy ktoś z Was miał taki problem i może doradzić kto by go rozwiązał i jak ?[/quote]
Mam to samo !
U mnie jest problem z kabelkiem który najprawdopodobniej trzeba przelutować...
Widać wada fabryczna LED :/
Widzę, że nie są to tylko pojedyncze przypadki. Szukałem w internecie czy ktoś rozwiązał ten problem. Niestety, ale znalazłem tylko jedno ogłoszenie na forum o sprzedaży takich lamp z tym problemem. Jakby ktoś go rozwiązał to prosiłbym o podzielenie się informacją w jaki sposób. Najlepiej w tym temacie.