[6R] Belka tylnego zawieszenia

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

j
jarek27
Newbie
Newbie

[6R] Belka tylnego zawieszenia

Post autor: jarek27 »

Witam serdecznie :] mam pytanie do właścicieli Polo 6R czy możecie zobaczyć jak jest w waszych autach patrząc od tyłu na belkę czy miejsce w którym spoczywa sprężyna na belce (taki metalowy koszyk nie wiem jak to nazwać) po obu stronach auta są na tej samej wysokości czy może różnią się, Bo u mnie z prawej strony jest niżej o jakieś 1,5 cm i dodam że auto mi ściąga raz na prawo raz na lewo i nie wiem co to może być czy przypadkiem coś z belką się nie stało nadmienie że jakiś czas temu koleś mi wjechał w tył auta z prawej strony. Dziękuję za odpowiedzi pozdrawiam Jarek.
z
zaako
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: zaako »

Musi byc rowno,podjedz gdzies na podnosnik i sprawdz czy sprezyna nie pekla.
j
jarek27
Newbie
Newbie

Właśnie w tym sęk że wszystko jest sprawdzone i nic nie ma nic nie widać tylko to obniżenie z jednej strony belki widać. Mam prośbę czy byście mogli dołączyć po fotce jak to u was wygląda? Bardzo was proszę o to :beg: pozdrawiam Jarek
z
zaako
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: zaako »

Zerkne w etke i zobacze,u mnie jest rowno.Trudno powiedziec w twoim przypadku co moze byc tego przyczyna,a przyczyn po dzwonie moze byc wiele.A wiec na gorze i dole sprezyny jest podkladka,moze to ona jest peknieta.Po demontazu sprezyny dopiero widac.
Awatar użytkownika
hadek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: hadek »

Jarku, jedz może na geometrie zawieszenia i diagnosta ci w kilka minut sprawdzi ( przynajmniej tak kiedyś robiłem )
j
jarek27
Newbie
Newbie

Hadek, problem w tym ze geometria była robiona w aso już 3 razy zbieżność kół tak samo i niby wszystko jest ok a auto się zachowuje tak jak się zachowuje dlatego moje pytanie jest o belkę bo wydaje mi się że ona jest uszkodzona, nie wiem sam co mam myśleć w tym temacie.

Koledzy robiłem przed chwilą pomiary i tak one wygladją pomiary robione od ziemi do momentu zaczęcia się tego kosza ze sprężyną i mocowaniem amora lewa strona zawieszona jest na wysokości 14,9 cm natomiat prawa na wysokości 14,4 cm...
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”