[9n] Jakie stacyjki tu pasują?... (załamany - pomóżcie)

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

Awatar użytkownika
mssfilmstudio
Newbie
Newbie

[9n] Jakie stacyjki tu pasują?... (załamany - pomóżcie)

Post autor: mssfilmstudio »

Witam was serdecznie po mojej długiej nieobecności.
Ostatnio miałem włamanie do auta, i złodziej zostawił mi miazgę w środku stacyjki, co za tym idzie potrzebuje ją wymienić. :closedeyes:

Szukam i szukam zestawu z kluczykiem (najlepiej ze scyzorykiem) i moja refleksja jest następująca.
Jest masa aukcji "stacyjka polo 9n 2002 - 2010" oraz "stacyjka polo 9n 2005-2010"
Więc moje pytanie brzmi:
Czym różnią się te stacyjki skoro niektórzy czarodzieje mają stacyjkę na 8lat przedziału produkcji a niektórzy mówią "nie uzasadnię tego ale ja mam od 2005 do 2010 i pewnie nie pasuje do modeli starszych". :niewiem: / z mojej obserwacji wynika, że stacyjki są identyczne, różnią się tylko wystającym bolcem w miejscu gdzie jest mocowanie do kolumny kierownicy - lecz nie wiem czy to nie zależy przypadkiem od pozycji kluczyka. /

Moje polo : 9n 2003 rok 1.4 TDI

Dodam, że mam immobilizer w zwykłym kluczyku bez scyzoryka i też zastanawiam się, czy jest możliwość przełożenia go do scyzoryka. (czy wygląda tak samo miejsce na niego, czy się zmieści)

Błagam pomóżcie mi.
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

Witam

sprawdziłem w ETCE. Polo 9N3 ma identyczną stacyjkę jak Polo 9N. Zatem stacyjki co mają napisane 2005-2010, pasują również to polówek 2002-2005. Numer stacyjki jest taki sam (107 905 855). Co do immo. Pastylkę możesz bez problemu przełożyć do kluczyka scyzoryka. Jak tak sobie przekładałem, gdy dorobiłem sobie zdalne sterowanie centralnym zamkiem z pilota - kluczyka scyzoryka. Jednak musisz pamiętać, że kupując nową stacyjkę, będziesz w niej miał nową cewkę czytającą immo. Nie jestem pewien czy czasem nie będziesz potrzebował nowej, czystej pastylki - transpondera Crypto48, aby przyuczyć go do nowej stacyjki.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

A nie zastanawiałeś się nad skorzystaniem z usługi jakiejś firmy i dorobienie stacyjki pod kluczyk?
Ogólnie fajnie mieć jeden klucz do auta zamiast dwóch.
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”