[9N3] podwojna blokada dzwi

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
paul
Newbie
Newbie

[9N3] podwojna blokada dzwi

Post autor: paul »

co to jest podwojna blokada dzwi...
Awatar użytkownika
Mika
SuperNiania

Post autor: Mika »

centralny zamek jest wyposażony w podwójna blokadę: Po zamknięciu samochodu z zewnątrz wewnętrzne klamki drzwi nie działają. W ten sposób utrudniona zostaje możliwość włamania
Mam wszystko w tyle...Obrazek
p
paul
Newbie
Newbie

Post autor: paul »

aha. dzięki
a
aviator
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: aviator »

Troche ta blokada jest bez sensu, bo jak zlodziej echce dostac sie do srodka to przeciez po wybiciu szyby nie bedzie szarpał za klamke tylko najzwyklej w swiecie wejdzie do auta.
k
konrad5544
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: konrad5544 »

Nie zawsze złodziej chcąc ukraść samochód musi wybić szybę, takie rzeczy tylko w filmach.
Obrazek
Awatar użytkownika
qqrydza
Początkujący
Początkujący

Post autor: qqrydza »

a gdybyś zatrzasnął sobie kluczyki w aucie, to odgięcie drzwi i wsadzenie druta za klamkę również nie pomoże, a widziałem taką akcję niedawno na parkingu w passacie :D
Bez dymu nie ma ognia Obrazek
mój czarnuch
a
aviator
Mały interesant
Mały interesant

Przekonaliście mnie - macie racje :).
a
aviator
Mały interesant
Mały interesant

Ja tak sie zastanawiam, bo jak sie szybko nacisniecie po zamknieciu z pilota, znowu zamykanie, to wtedy jest jakby odblokowywanie czegos, a drzwi sa nadal zamkniete .. . jak wsiadlem w auto i zakmnalem sie od srodka, to po takim tescie nadal nie moglem otworzyc drzwi.
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Dzięki tej blokadzie możecie zostawić uchylone okna wiedząc, ze nikt wam nie otworzy przez nie drzwi.

Nawet jak ktoś wywali szybę to ich nie otworzy co utrudnia grzebanie w aucie. Można też kogoś zamknąć.

Ja na przykład zamknąłem narzeczoną na parkingu. Trochę ciepły dzień był. Prawie mnie zabiła jak wróciłem po 10 minutach :mrgreen:
Awatar użytkownika
Wojciechus
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Wojciechus »

[quote=""jhosef""]Dzięki tej blokadzie możecie zostawić uchylone okna wiedząc, ze nikt wam nie otworzy przez nie drzwi.

Nawet jak ktoś wywali szybę to ich nie otworzy co utrudnia grzebanie w aucie. Można też kogoś zamknąć.

Ja na przykład zamknąłem narzeczoną na parkingu. Trochę ciepły dzień był. Prawie mnie zabiła jak wróciłem po 10 minutach :mrgreen:[/quote]

Brat mi zrobił to samo :vinsent: było 30*C. Trochę to dyskusyjne rozwiązanie, bo w razie gdyby coś z autem się stało (jakiś samozapłon czy inna bieda) to człowiek nie ucieknie a takie przypadki się zdarzają... pomijając że fajnie by było wyjść gdy się robi za gorąco w środku...
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Ja ją zamknąłem niechcący. Zawsze można nacisnąć guzik zamykania dwa razy. Wówczas odbezpiecza się ryglowanie zamka a drzwi są dalej zamknięte.
a
aviator
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""jhosef""]Ja ją zamknąłem niechcący. Zawsze można nacisnąć guzik zamykania dwa razy. Wówczas odbezpiecza się ryglowanie zamka a drzwi są dalej zamknięte.[/quote]

Czyli przy tym podwójnym nacisnieciu, bedzie mozliwe otwarcie od srodka? Jak testowałem u siebie, to nie dało sie otworzyc od srodka. . .
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Jeśli po zamknięciu naciśniesz jeszcze jeden raz zamknięcie na pilocie to drzwi dadzą się otworzyć od środka. Kolejny raz i się nie dadzą. Poeksperymentujcie.

Posłuchajcie pracy zamków. Przy pojedynczym kliknięciu zamki robią tak jakby dwa ruchu "ciach-chiach" otwarcie po tym podobnie. Jak po pojedyńszym zamknięciu naciśniecie jeszcze jeden raz to zamki wykonają cichy jeden ruch. A po otwarciu po tym dźwięk otwarcia będzie inny.
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

[quote=""jhosef""]Jeśli po zamknięciu naciśniesz jeszcze jeden raz zamknięcie na pilocie to drzwi dadzą się otworzyć od środka. Kolejny raz i się nie dadzą. Poeksperymentujcie.

Posłuchajcie pracy zamków. Przy pojedynczym kliknięciu zamki robią tak jakby dwa ruchu "ciach-chiach" otwarcie po tym podobnie. Jak po pojedyńszym zamknięciu naciśniecie jeszcze jeden raz to zamki wykonają cichy jeden ruch. A po otwarciu po tym dźwięk otwarcia będzie inny.[/quote]

Sprawdziłem u siebie. Potwierdzam. Działa tak jak piszesz. I mechanicznie, i akustycznie :P Ciekawa rzecz. Nie wiedziałem o tym. Dzięki.

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”