woda w srodku

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Clindo
Newbie
Newbie

Post autor: Clindo »

Jutro od rana na pewno to zrobię ale żeby było weselej to znalazłem nowe źródło wody ;/ :banghead:
tutaj minimalnie nad tym miejscem jest biała zaczepka do listwy która idzie pod drzwiami i ja przekręcają wyjąłem ja i od razu z stamtąd wylała się dosłownie woda ciurkiem do poziomu tego otworu... i poniżej nadal jest woda tak jakby w karoserii tutaj dołączam zdjęcie to co poprzednio ale z ukazaniem mniej więcej gdzie jest ten otwór...
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f4e ... 8889d.html
zdjęcie niestety to samo ale jak będzie potrzeba to jutro zrobię dokładne w dzień :)
Błagam o pomoc bo mam już dość tej wody...
Awatar użytkownika
Clindo
Newbie
Newbie

Post autor: Clindo »

Dobra problem rozwiązany :D okazało się ze te wężyki które odprowadzają wodę z szyberdachu powychodziły z końcówek i lały mi wodę do środka zamiast za drzwi :d wymieniłem wężyki poczyściłem i teraz jest gitara :d pozdrawiam i dziękuje za pomoc :)
Awatar użytkownika
korzenio
Swój
Swój

Post autor: korzenio »

Siema , zlokalizowałem usterke w moim polo , , wyciek z kanalików szybrdachu do środka , przetkałem kanalik . Woda teraz leje się kanalikiem i do środka , wiec odkrecilem śrubkę ogranicznika i woda ucieka kanalikiem + ogranicznikiem , środek uratowany , ale zaś z tego ogranicznika leje się do srodka drzwi , więc jest to marne wyjście , pytanie mam nastepujące: Czy jest mozliwe zrobienie nowego kanaliku i np puszczenie go środkowym słupkiem ? Lub wstawienie nowego kanaliku do słupka a?
j
jagadal
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: jagadal »

W moim polo 6N2 leje się woda z tyłu po tylnym słupku od strony kierowcy. Pierwsze podejrzewałem antenę, ale po zdjęciu podsufitki okazało się że przy antenie jest sucho, a woda dostaje się w górnym rogu przy klapie bagażnika. Podejrzewam, że woda dostaje się przez tą listwę biegnącą wzdłuż dachu. Czy ktoś wie jak się ją demontuje?? Jeśli ktoś miał taki problem i wie jak to usunąć to proszę o pomoc bo moja irytacja sięga zenitu. :banghead:
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

[quote=""jagadal""]Podejrzewam, że woda dostaje się przez tą listwę biegnącą wzdłuż dachu. [/quote]
nie szukaj tam bo to nie to, ona jedynie zaślepia łączenie (zgrzew) połaci dachu z budą i nie ma tam żadnych szczelin
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote=""jagadal""]W moim polo 6N2 leje się woda z tyłu po tylnym słupku od strony kierowcy. Pierwsze podejrzewałem antenę, ale po zdjęciu podsufitki okazało się że przy antenie jest sucho, a woda dostaje się w górnym rogu przy klapie bagażnika. Podejrzewam, że woda dostaje się przez tą listwę biegnącą wzdłuż dachu. Czy ktoś wie jak się ją demontuje?? Jeśli ktoś miał taki problem i wie jak to usunąć to proszę o pomoc bo moja irytacja sięga zenitu. :banghead:[/quote]

Sprawdź uszczelke klapy bagażnika, przez listwy dachowe nic nie przeleci bo pod nimi nie ma otworów technologicznych.
Ew. jak masz szyberdach to standardowo odpływy przetytkane
j
jagadal
Raczkujący
Raczkujący

Mam open air i to był mój pierwszy trop, ale tam jest sucho - ani kropli wody (nie widzę tam żadnych odpływów po zdjęciu podsufitki). Dzisiaj lałem wodą tylko po tej listwie na dachu na odcinku ok 25 cm od klapy bagażnika i po chwili już woda była w środku. Uszczelka klapy też nie przepuszcza. Po zdjęciu podsufitki zauważyłem (w otworze profilu) że od środka mokry jest zgrzew - na końcu tej listwy dachowej. Dlatego chcę się dowiedzieć jak się demontuje tą listwę, żeby sprawdzić - może jakaś dziura się tam zrobiła?
j
jagadal
Raczkujący
Raczkujący

Nikt nie wie jak się demontuje tą listwę? :shock:
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote=""jagadal""]Nikt nie wie jak się demontuje tą listwę? :shock:[/quote]

Listwa dachowa jest montowana na wcisk. Zaczynając od tyłu pojazdu, ciągnąc do góry po kolei wyskakuje z zaczepów
j
jagadal
Raczkujący
Raczkujący

Dzięki.
Dzisiaj spróbuje to rozebrać i polać wodą jak listwy nie będzie

Po zdjęciu listwy okazało się, że na końcu zgrzewu jest pęknięcie lakieru - podejrzewam, że zgrzew pęknął i woda dostawała się do środka. Uszczelniłem to miejsce silikonem i już nic nie cieknie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”