[9n3] Pojedyńcze mignięcie kierunkowskazem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

F
F4k3
Raczkujący
Raczkujący

[9n3] Pojedyńcze mignięcie kierunkowskazem

Post autor: F4k3 »

Czy jest jakaś możliwość aby w Polo 9N3 zmienić potrójne mignięcie kierunkiem (po naciśnięciu do "połowy") na pojedyńcze? czy nie da się tego jakoś przeprogramować VAG-COMem?
Awatar użytkownika
Marcinek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Marcinek »

Myśle ze dla magików z tej dziedziny nie ma rzeczy nie możliwych, tylko nie opłacalne :)

Ja bym zostawił jak jest :)
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: misiek89 »

Swoim pomysłem sprawisz tylko to, że będziesz mniej bezpieczny w ruchu ulicznym. Jedno mignięcie może nie dostrzec inny kierowca. Nie utrudniajmy sobie życia ;)
sprzedam oryginalna lampę tylną, lewa strona (od kierowcy) do [9N] oraz surowe groty kluczyka do VW.
Obrazek
F
F4k3
Raczkujący
Raczkujący

Sygnalizując zmianę pasa zawsze daję nawet więcej niż 3 mignięcia. Czasem jednak trzeba mignąć raz, np żeby dać znać kierowcy za mną że może wyprzedzać, czy np podziękować za zrobienie miejsca. Dziękuję za konstruktywną krytykę, ale może jednak znajdzie się ktoś kto zna odpowiedz na moje pytanie? :cool:
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

[quote=""F4k3""] np żeby dać znać kierowcy za mną że może wyprzedzać,[/quote]
To czy może Cię wyprzedzić, powinien wiedzieć kierowca który chce Cię wyprzedzić.

[quote=""F4k3""] czy np podziękować za zrobienie miejsca.[/quote]
Możesz podziękować światłami awaryjnymi, ewentualnie podnosząc rękę.

[quote=""F4k3""]ale może jednak znajdzie się ktoś kto zna odpowiedz na moje pytanie? :cool:[/quote]

Oby się nie znalazł. Jestem przeciwny pseudo "modyfikacjom" które wpływają na moje bezpieczeństwo w ruchu drogowym.

Zresztą, zrobisz jak uważasz.
sprzedam oryginalna lampę tylną, lewa strona (od kierowcy) do [9N] oraz surowe groty kluczyka do VW.
Obrazek
Awatar użytkownika
Marcinek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

A to nie jest może zamontowany Allegrowski wynalazek ? Teraz mi sie przypomniało ze były w sprzedaży takie moduły :) Jeśli mam racje to wystarczy to wywalić i cieszyć sie tym pojedynczym mignięcie :) chyba ze jest to fabryczne to to jedynie ingerencja w komp bd potrzebna :)
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

Marcinek 3 mignięcia są fabryczne ;)
Ostatnio zmieniony 08 lut 2012, 13:11 przez misiek89, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Marcinek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

[quote=""misiek89""]Marcinek 3 mignięcia są fabryczne ;)[/quote]

Tego nie wiedziałem :) wiec jedynie zostanie ingerencja w kompa :) o ile jest taka możliwość ;)
Awatar użytkownika
Hbrts
Początkujący
Początkujący

Post autor: Hbrts »

żadnej ingerencji w kompa, wystarczy trochę wyczucia i można mrugnąć raz, zamiast trącić manetkę to przytrzymają ją pół sekundy dłużej aż do pierwszego mrugnięcia, potem puszczasz zanim mrugnie drugi raz i voila :hello:
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

[quote=""Hbrts""]żadnej ingerencji w kompa, wystarczy trochę wyczucia i można mrugnąć raz, zamiast trącić manetkę to przytrzymają ją pół sekundy dłużej aż do pierwszego mrugnięcia, potem puszczasz zanim mrugnie drugi raz i voila :hello:[/quote]

Ale to zawsze dwa razy, a nie raz ;) :grin: Ja osobiście wiem to - też to wyczułem ;)
Wprowadzając moją opinię do dyskusji: Również uważam, że dobrze jest tak jak jest. Jedynie to wnerwia mnie, gdy czasami przez przypadek (jadąc np. wg nawigacji) za wcześnie włączę kierunek i zorientuję się, że to nie tu i chcę go wyłączyć... Normalnie mignąłby tylko raz, a tu nadaje 3 razy... Co gorsza czasami machnie się manetką za mocno, żeby wyłączyć kierunek (nie żeby aż zaskoczył kierunek, ale tylko dotknął tego stanu mignięcia 3 krotnego) i zaczyna migać 3 razy w drugą stronę ;). Jeżeli za Tobą jedzie użytkownik nowszego VW, albo Audi, to pół biedy - raczej Cię zrozumie... Ale pozostali kierowcy pomyślą, że jedzie jakiś idiota ;) Poza tym, jest to dobre rozwiązanie.
m
maximus77
Newbie
Newbie

Post autor: maximus77 »

Witam jest to do zrobienia, niestety nie we wszystkich wersjach ale..

zwykły vag da rade:

STG 09 (centralna elektryka) wybierz
Zaloguj STG -> Funkcja 11

Kod logowanie: 21343

STG regulacji -> Funkcja 10

-> Channel 006 (ilość mignięć)
Liczba mignięć.
Zakres: 0 - 5
Domyślnie: 3
F
F4k3
Raczkujący
Raczkujący

Dzięki kolego, w wolnej chwili przetestuję!
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

[quote=""maximus77""]Witam jest to do zrobienia, niestety nie we wszystkich wersjach ale..

zwykły vag da rade:

STG 09 (centralna elektryka) wybierz
Zaloguj STG -> Funkcja 11

Kod logowanie: 21343

STG regulacji -> Funkcja 10

-> Channel 006 (ilość mignięć)
Liczba mignięć.
Zakres: 0 - 5
Domyślnie: 3[/quote]

W 9N to nie działa. Zrobiłem dokładnie tak samo jak piszesz. Wyskoczyło tylko coś takiego: (Warning jakiś po logowaniu (prawy róg okna) oraz niedostępność kanału.
Obrazek
Może w 9N3 gdzie jest magistrala CAN to zadziała
F
F4k3
Raczkujący
Raczkujący

U mnie to samo co u Witka. Czy wszystkie 9N3 maja włączoną obsługę CAN? kabelek mam chiński w wersji HEX-USB+Can oprogramowanie VAG 908.0 i gdy robię test to dostaje info CAN: Not ready. Zastanawiam sie czy to fura czy kabelek.
Awatar użytkownika
miodzio
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: miodzio »

u mnie działa według opisu maximus77 ale uważam ze 3 to właściwa wartość :grin: Polo 9n3
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”