[6n] nieszczelna chłodnica klimy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Sniaku
Newbie
Newbie

[6n] nieszczelna chłodnica klimy

Post autor: Sniaku »

Mam nieszczelną chłodnice klimatyzacji, i chciałbym ją odłączyć. Czy da się to zrobić i w jaki sposób??
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""Sniaku""]Mam nieszczelną chłodnice klimatyzacji, i chciałbym ją odłączyć. Czy da się to zrobić i w jaki sposób??[/quote]
a w jakim celu chcesz ją odłączyć? będziesz wymieniał? czy jak?
Awatar użytkownika
bialy0666
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: bialy0666 »

rozbierasz przód poliny i masz chłodnicę na wierzchu .to tylko grill , zderzak ,zamek pokrywy silnika, hokej pod grillem ,spojler pod zderzakiem , kolejności oraz czy wszystko wymieniłem nie jestem pewien .
Awatar użytkownika
Sniaku
Newbie
Newbie

Post autor: Sniaku »

Chodziło mi o to czy w jakiś sposób da się ją całkiem odłączyć ponieważ bardzo rzadko z niej korzystam (wiąże sie to z dużym spalaniem i duzym spadkiem mocy) dlatego jest dla mnie praktycznie bezużyteczna. Ale jeśli nie da rady to będe musiał kupić nową. A tak swoją droga ile może kosztować nabijanie klimy??
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""Sniaku""]Chodziło mi o to czy w jakiś sposób da się ją całkiem odłączyć ponieważ bardzo rzadko z niej korzystam (wiąże sie to z dużym spalaniem i duzym spadkiem mocy) dlatego jest dla mnie praktycznie bezużyteczna. Ale jeśli nie da rady to będe musiał kupić nową. A tak swoją droga ile może kosztować nabijanie klimy??[/quote]
Dać, da się, tak jak napisał kolega wyżej. Koszt sprawdzenia i nabicia klimy będzie różny w zależności od miejsca w Polsce.
Btw. Mam chlodnice kilku uzywce. Powinna być sprawna.
Awatar użytkownika
bialy0666
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: bialy0666 »

jeśli nie włączysz klimy to ona nie działa i spalanie nie wzrośnie.uważaj na czynnik chłodzący jest bezwonny, możesz się zatruć , naskórek też jest wrażliwy na czynnik chłodzący.
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”