Problem z elektrycznymi szybami

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

g
grzybol
Początkujący
Początkujący

Problem z elektrycznymi szybami

Post autor: grzybol »

Witam
W mechanizmie elektrycznych szyb drzwi od kierowcy zniszczeniu uległa linka, reszta mechanizmu jest ok. Czy da się dopasować linkę z mechanizmu ręcznego albo kupić gdzieś samą linkę? Moje polo jest 5d. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

hmm tez pękła mi linka - nie wiem czy warto kombinować z linką i nie wiem czy ktoś się tego podejmie robić. Ja kupiłem cały mechanizm używany z Ibizy, działa elegancko a stary sprzedałem, ktoś z forum wziął. Także w sumie wyniosło to mnie co koło 50- 60 pln.
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
g
grzybol
Początkujący
Początkujący

Gdybym miał samą linkę to roboty z założeniem tej linki jest 2 minuty. Ile dałeś za mechanizm z ibizy i za ile sprzedałeś stary mechanizm?
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

Używany dobry - 100 - 110 nie pamiętam dokładnie ale chyba 100
sprzedałem za 50pln.
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
P
Pawel6N
Newbie
Newbie

Post autor: Pawel6N »

U mnie pękło kilka drutów i obudowa w środku uległa całkowitemu wytarciu... wszystko się poplątało i stanęło. Kupiłem więc cały układ sterowania za 80zł z rocznika 97 i... jest za krótki... O ile od strony zawiasów wszystko pasuje idealnie, o tyle od strony klamki brakuje około 20cm. Tutaj mam pytanie: czym się różnią sterowania szybami w 6N? Czy po prostu układ z 3D jest dłuższy niż w 5D, czy rocznik też jest ważny?
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote="Pawel6N"] Tutaj mam pytanie: czym się różnią sterowania szybami w 6N? Czy po prostu układ z 3D jest dłuższy niż w 5D, czy rocznik też jest ważny?[/quote]

3D i 5D rózni się z prostej przyczyny - drzwi w 3drzwiowce są o wiele dłuższe niz 5D.
Mechanizm rocznikowo też się rozni - podnosnik z 6N przed malym liftem (97r) ma nieco inaczej rozwiązane mocowanie silniczka oraz uchwyty trzymające szybę. Jednak tutaj można śmiało wybierać miedzy starym a nowym typem bo oba pasują
P
Pawel6N
Newbie
Newbie

Post autor: Pawel6N »

Wszystko jasne :) Dzięki turzol :)

ps. w ogóle to miło widzieć stare "twarze" dalej w klubie :grin:
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote="Pawel6N"]Wszystko jasne :) Dzięki turzol :)

ps. w ogóle to miło widzieć stare "twarze" dalej w klubie :grin:[/quote]
:thumbsup:

BTW pasuje jeszcze podnośnik z 6N2 na wymiar i pod otwory montażowe z 6N, lecz tutaj trzeba zamienić silniczki elekr. bo w 6N2 leci sygnał po CAN
g
grzybol
Początkujący
Początkujący

A linka z wersji manualnej z wersji 5d podejdzie do mechanizmu szyb elektrycznych? Wszystko inne jest ok, tylko linka jest uszkodzona...
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”