[quote="pawellini"]Tylko gość mnie dziś niemiło zaskoczył.. miało być 280zł za Asmeta (środek + tył) z robocizną a dziś jak zadzwoniłem to krzyknął 350zł.. nie wiem skąd,albo mu się poje...ło albo będę go musiał naprostować[/quote]
trza było olać i brać od Larsona i olać warsztaty tylko pogadać jak Marcin zrobił z Łukaszem
czaja kupiłem u tego tłumikarza na Bielanach o którym Ci wspominałem.. Ja jutro krzyknie chorą cenę to wcale nie będę robił. MiSiEk-GDA kto wie czy tak nie zrobię dumle tylko trzeba mieć kanał
[quote="czaja"]no wiem. tylko zakup nowej fury musze przedyskutowac z kobitą. jakoś trzeba ogarnąć kase na kolejne autko. a wiadomo że trzeba będzie dołożyć. poza tym rejestracja, OC i pakiet startowy, to troszkę się zrobi kasiorki[/quote]
Piotrek nie marudź tylko bierz Golfa Mk4 w Variancie. I pozbądź się tego pseudo pojazdu zanim będzie generował koszty większe niż sam jest warty.
[quote="sidewinder3"]Piotrek nie marudź tylko bierz Golfa Mk4 w Variancie. I pozbądź się tego pseudo pojazdu zanim będzie generował koszty większe niż sam jest warty.[/quote]
nie no tak się zrobi. do przedyskutowania jest bardziej kwestia techniczna - jak to zrobic żeby nie zostać bez auta. no i odwieczny dylemat: diesel czy benzyna+LPG. wziąłbym diesla, tylko że teraz w drugiej robocie gdzie używam auta koszt wahy ma znaczenie. bo na razie nie mam żeby kupić jakiegoś pomykacza tylko do wożenia placków.
bez kanału? ja głowy nie wcisnę pod swoje auto a co dopiero tłumiki wymieniać..! zresztą bez kanału nie zawsze się da, bo ja np aby rozłączyć przedni z tylnym musiałem się nieźle naszarpać, a na leżąco to jedynie możesz śrubkę pocałować i belki pogłaskać