[6n]Dziwny wyciek oleju

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
pipenik
Newbie
Newbie

[6n]Dziwny wyciek oleju

Post autor: pipenik »

Witam,

Na początku wspomnę że szukałem ale z takim przypadkiem nie udało mi się znaleźć żadnego wątku. Mam problem ze swoją polówką 6n Benzyna 1,4. Od kilku dni gdzie nie zaparkuję zostaje plama oleju. Wczoraj stwierdziłem że zajrzę pod maskę i co zobaczyłem. Uszczelka pod głowicą zaworów jest sucha, ale pierwsza świeca (jak się stoi przodem do samochodu to ta po lewej) pływa w oleju, i cała ta strona silnika jest także zalana olejem w dół. Niestety uszczelki pod głowicą nie widzę i ciężko mi stwierdzić czy to uszczelka ta puściła czy nie. Odkręciłem odmę była brudna ale nie na tyle żeby powietrze przez nią nie przechodziło. Chociaż jak zrobiłem fotki żeby coś więcej zobaczyć to może być odma bo dookoła jest mokro od oleju. Jeszcze jedna dziwna rzecz to to że jak sprawdzałem poziom oleju we wtorek to było poniżej miarki (wcześniej było na pół), a już wczoraj znowu na pół miarki ?? Poniżej zamieszczam fotki, może ktoś coś miał podobnego i mógł doradzić co to może być. Dzięki z góry za wszelkie rady.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam,
p
pipenik
Newbie
Newbie

Post autor: pipenik »

Czujnik ciśnienia oleju - do zamknięcia.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”