Witam, dzisiaj rozebrałem podsufitkę i lałem wodą na samochód aż pojawiły się przecieki. otóż woda wlewa mi się na końcu Open Air'a z tyłu po obu stronach. na końcach rynieniek w których chodzi dach, woda zamiast uciekać gdzieś przelewa się i wpada do środka. Powiedzcie mi DOKŁADNIE gdzie są odpływy z Open Air'a. po dachu jakoś nie widzę, żeby była opcja którędy by woda miała uciekać.
Ktoś mi kiedyś mówił, że są pod tylnymi lampami. co to znaczy? Wyjąc lampy? zdjąć zderzak? Nie widze tych odpływów..
w moim daszku z ibizy 2001 3D, odpływy były tylko z przodu. po jednym w obu słupkach. dumle jest specem w temacie open-air. w ogólnym wątku opisywał jak poradzić sobie z przeciekającym tyłem.
Ja mam szyber dach i mam odpływy z przodu i z tyłu wiec w open air powinny tymbardziej być też z tyłu a nie tylko z przodu.
U mnie są we wszystkich rogach. Te tylne mają wylot pod zderzakiem. Mam akurat sciagnięty zderzak to moge jutro zrobić foto jak to coś pomoże.
edit // na poniższym schemacie zaznaczyłem miejsce w którym mocuje się wężyk odpływowy. po drugiej stronie też powinien być, ale ETKA już tego nie uwzględnia: