odyniec

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
odyniec
Raczkujący
Raczkujący

odyniec

Post autor: odyniec »

No, tak więc:
Wersja: 86
Nadwozie: Coupe
Rok: 1981
Silnik: 1051 Formel E, na gaźniku Solexa, skrzynia 4
Przebieg: 120 tys. km
Kupione za grosze, do poprawienia było parę rzeczy, zostały dokonane, było dawno temu bite w lewy tył, ale jak to na tamte lata - bardzo porządnie zrobione. Ogólnie bardzo dobrze wyposażone jak na ten rocznik i przyjemne - taki oldtimer. Jak już będę miał własne 4 ściany to i garażu się te cudo dorobi a w ten czas i żółtych blach ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Z planów: to aby obecnie dobrze służyło, a że jest zadbane to i dbać o nie będę ;)
Ostatnio zmieniony 22 cze 2009, 12:15 przez odyniec, łącznie zmieniany 1 raz.
Ponadto:
Ford Fiesta mk3 `95 1.1i/50KM
Citroen Xsara I `98 1.9D/68KM
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

no i ladnie :) mamy kolejne 86 :yahoo: formel E to silnik :) nadwozie coupe :) zrob z niego typowego OldTimera :)
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
Awatar użytkownika
NeVWille
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: NeVWille »

Piekny podobają mi sie te pierwsze Polo (moje polo też już zabytekz 82 roku ;)) a doprowac go do najlepszego stanu i będzie gitez :) a Formale E tez malutko palą w trasie ;)
Obrazek
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

no to tuż rzadkość na naszych drogach
tak się zastanawiam zawsze czy to drewno na desce to plastik czy natura? bo wygląda dość realistycznie, 100000 razy lepiej od tego co w fordach, hondach itd było montowane
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

odyniec a moze sie skusisz na czesci :) http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9066063 ,mam prośbe mozesz mi podeslac dobrej jakosci fotke znaczka FORMEL E z twojej klapy na mejla futurepanic@o2.pl ..
Obrazek
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
Awatar użytkownika
odyniec
Raczkujący
Raczkujący

alienek, postaram się pamiętać o Tobie, ale jeśli nie uda się w tym tygodniu, to będziesz musiał potem z miesiąc poczekać:P
w desce to nie drewno, ale wygląda fajnie, a zaskoczeniem dla mnie było tym bardziej, ponieważ w aucie z takich lat takie coś to rzeczą co najmniej niespotykaną dla mnie było.
I dziękuje za te ciepłe słowa! To jest bardzo miłe z Waszej strony!
Ponadto:
Awatar użytkownika
NeVWille
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

[quote=""odyniec""]I dziękuje za te ciepłe słowa! To jest bardzo miłe z Waszej strony![/quote]
miłość do Volkswagenów kolego miłość ;) he he dbaj i szanuj a sie będzie odwdzieczać i broń Boże lpg
Obrazek
Awatar użytkownika
odyniec
Raczkujący
Raczkujący

Tak się składa, że gazu nie jestem zwolennikiem, a to przecież i tak zbyt dużo nie pali...mi nawet jeśli auto ma palić po 10L/100 to i tak gazu nie zakładam, zresztą jestem zwolennikiem pewnego hasła internetowego...
że jak auto z silnikiem V8 ma gaz, to powinno być w kategorii uszkodzone na allegro...
Ponadto:
Awatar użytkownika
NeVWille
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

i tu masz u mnie wielki plus ze też nie lubisz LPG.... :thumbsup: teznie nawidze i sie dziwie po co do takich silników gaz dawają bezsens.... a tak apropo co to są za kółka na tylnych slupkach>?? i jak działa ten przycisk jakiś co mają formale e
Obrazek
Awatar użytkownika
odyniec
Raczkujący
Raczkujący

te kółka, z nimi to zabawna historia w ogóle jest:D wszyscy łącznie ze mną dali się nabrać, że to wlew :banghead: a to są tylko wyloty powietrza - aby była cyrkulacja powietrza :)
A o jaki przycisk chodzi? Bo ja nie znam się na tym Polo...
Ponadto:
Awatar użytkownika
adr0444
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: adr0444 »

formal E to nie jest silnik Panowie :) To jest wersja wyposażenia + specjalna skrzynia biegów z innymi przełożeniami :) bo silnik jest taki sam jak w innych 86 :) polo godne... dbaj o nie i szanuj bo na żółte blachy zasługuje ;)
Sprzedam części do POLO 86c coupe/steilheck
Awatar użytkownika
odyniec
Raczkujący
Raczkujący

z tego co wyszukałem w googlach to jeszcze jeszcze wskaźnik zużycia paliwa plus kontrolka do niego pokazująca ekonomiczną jazdę (u mnie ona się nie zaświeciła, ale to raczej przez jej nie funkcjonowanie /czyt. awarię/ niźli przez mój styl jazdy, bo jechałem spokojnie), a w golfach czy passatach to jeszcze w przełączniku zespolonym przy wycieraczkach wyłączać można było silnik w celach ekonomii oczywiście, bo wersje Formel E miały na celu jak najmniejsze zużycie paliwa.
Ponadto:
Awatar użytkownika
NeVWille
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

no właśnie o to mi biegało :) a te ciekawe wloty sa he he też pomyśle kiedyś o takim Polo mk1 do remontu ale najpierw musze zrobić mojego bo też zasługuje na zółte blachy tylko czy wezna w takim jaki jest stanie??
Obrazek
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

adr0444 jak juz to FORMEL E i z tym silnikiem i skrzynia mozesz miec racje .. cala ta konstrukcja jest bardzioej "E"konomiczna :P ale wersja wyposażenia jest standard :P bynajmniej ja nie widziałem różnicy :this:
Obrazek
J
Jeton
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Jeton »

Bardzo ładny typ 86, stan jak na taki rocznik naprawdę bajka -> jak podłoga i progi ?? Bardzo podoba mi się również podejście do projektu, Powodzenia :good:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane/ kasacja”