[9n] Pojedyńczy głuchy stuk

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
bocianjk
Newbie
Newbie

[9n] Pojedyńczy głuchy stuk

Post autor: bocianjk »

witam wszystkich.
otóż w lutym tego roku wymieniłem w swojej Poli 1.4 tdi 2004 r. drązki kierownicze, końcówki do tych drążków oraz tylną tuleje wahacza przedniego oraz gumy belki stabilizatora. na nierównościach cisza. jednak jak skręcam prawie na maksa w lewo i zahamuje słychać takie jedno głuche pukniecie. nie występuje ono zawsze ale dość często. czasem również stuknie jak gwałtownie ruszam. byłem u mechanika sprawdził ze nie ma żadnych luzów i powiedział ze na jego gust to maglownica do wymiany. przebieg auta 115 tys.
tak wiec moje pytanie czy to jest możliwe? a jeśli nie to co możne być przyczyna i co sprawdzić?
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
z
zaba_1974
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: zaba_1974 »

Gra amortyzatora. Łożysko.
b
bocianjk
Newbie
Newbie

Post autor: bocianjk »

czy są jakieś domowe sposoby by sprawdzić poszczególne elementy i je ewentualnie wykluczyć?
z
zaba_1974
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: zaba_1974 »

Podjedż na stacje sprawdzą za :piwo: .ale jak muwiłem góra makpersona łożysko
Awatar użytkownika
duczmal
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: duczmal »

Witaj, na 100% nie jest to maglownica ponieważ:
Mam to samo, a ostatnio lało mi się spod maglownicy (wiec dalem ja do regeneracji - nowe uszczelnienia + polerowanie walka w srodku - koszt w Krakowie na Centralnej 800zl z robocizną) maglownica poki co chodzi swietnie)
Niestety ten gluchy stuk pozostał... Podejrzewam ze jest to jak kolega mowi lożysko amortyzatora lub luzy w którejś piaście (osytatnio byłem na przeglądzie i gość stwierdził właśnie małe luzy w przedniej prawej piaście)
FUCK THE MAINSTREAM
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”