Wymiana baku paliwa. 1.4D

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

D
DeeX
Newbie
Newbie

Wymiana baku paliwa. 1.4D

Post autor: DeeX »

Witam
Chciałbym się zapytać ludzi którzy mają to już za sobą. W jaki sposób wymienialiście bak paliwa? Bo gdy odkręciłem już wszystkie śruby mocujące bak i próbując go wyciągnąć zauważyłem ze mocowanie belki oraz sama belka przeszkadzają róże wlewowej wydostać się... A nie mam pomysłu jak go wydostać :commando:
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

niestety belke trzeba sciagac
D
DeeX
Newbie
Newbie

:banghead: No cóż od tego mamy samochody żeby je robić :) Dzięki i pozdrawiam DeeX :amen:
Awatar użytkownika
nero
Początkujący
Początkujący

Post autor: nero »

ja jak dobrze pamiętam nie zdejmowałem belki. ale szczerze mówiąc nie pamiętam jak to wyszło. jakoś się na pewno udało wyjąć i włożyć z powrotem tyle mogę powiedzieć.
Ślesin 2007 - Więcbork 2008 - Ślesin 2009 - Ślesin 2011...
Awatar użytkownika
Pyjo
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Pyjo »

hmm - a to ciekawe... bo ja wymieniałem i na pewno nie demontowałem belki. To co demontowałem to boczek prawy tylni, kanapa, pompa paliwa, wydech opuścić w dół, linka hamulca do zdjęcia, hop siup do góry, dwa koziołki podstawić, wiadomo - obejmy baku, i trochę gimnastyki we dwóch i bak wychodzi :) jeszcze więcej gimnastyki i bak wchodzi ;) hop siup i gotowe... [quote=""DeeX""]róże[/quote] fajnie to wygląda :D
4don site
Obrazek Obrazek
D
DeeX
Newbie
Newbie

Ha! Dzisiaj samemu zdemontowałem całą belkę oraz bak. Jestem zadowolony z tego co zrobiłem to muszę przyznać :P
Tak sobie myślałem że i tak muszę amorki i sprężyny wymienić więc zrobię dwie rzeczy na raz :) Tylko teraz czeka mnie ciężki wybór... jakie amortyzatory i jakie sprężyny...

Apropo tej "róży" :P To faktycznie trochę przesadziłem :P Dzień kobiet już dawno był ;)
Awatar użytkownika
rolek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: rolek »

DeeX mam org amorki na tył 70% tłumienia, jak coś to prv - tanio puszcze
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”