Cb radia pytania testy filmiki POMOC ogolna

Tutaj wymieniajcie doświadczenia i wiedzę o urządzeniach NAVI/CB a także punkty POI

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

t
tomi1990
Początkujący
Początkujący

Cb radia pytania testy filmiki POMOC ogolna

Post autor: tomi1990 »

Witam wszystkich postanowilem utworzyc nowy temat na forum gdyz wiele osob pewnie poszukuje cb radia dla siebie i nie ma poprostu porowniania .
Proponuje w tym temacie zamieszczac filmiki z dzialaniem cb radii i anten w miescie jak i na trasie ktore posiadamy moze to pomoc wielu uzytkownikom w kupnie radia mam nadzieje ze to dobry pomysl .

Postaram sie jutro wrzucic filmik swojego radyjka i jak mozecie to wrzucajcie tez swoje pewnie wielu osobom pomoga w wyborze nasze filmiki oraz rady.

Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieje ze temat wypali :good:
Awatar użytkownika
waglik
Konkretnie zainteresowany

Post autor: waglik »

tomi1990 wiesz co no słuchaj ja w łapskach miałem duuuuuuużo radii CB nie tylko które posiadały podstawową 40-tke, od razu moge powiedzieć, że nie polecam z ręką na sercu radii CB marki President. Powód ? 50 % ceny to marka, dobre wykonanie, ale za radio President trzeba zapłacić 500 zł., a za produkt innej firmy o takich samych parametrach i nawet LEPSZYCH filtrach zapłacimy 300-400 zł. Również mam stacje bazową w domu i tu także przeszło sporo radii wstęgowych ;)
j
jozefg
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: jozefg »

[quote=""waglik""] mam stacje bazową w domu i tu także przeszło sporo radii wstęgowych ;)[/quote]

Pytanie krótkie:
Porównanie: Alan87 i President Jackson - który jest lepszy i dlaczego?
Awatar użytkownika
waglik

Alan 87 miałem i polecam z czystym sumieniem, Jackson, mówi się, że płyta ta sama, hm... na pewno Jackson jest węższym radiem i na DX jest spoko (można się fajnie dostroić do korenspondenta) miałem Jacksona przez krótki czas (wersje II ) także akurat na ten temat za dużo powiedzieć nie moge, ja jednak miałem A87 na baze pare lat i cud, miód bardzo fajnie pracuje, ale dla mnie za szeroko.
t
tomi1990
Początkujący
Początkujący

Witam wszystkich panow oraz panie zaangazowane w temat wrzucajcie jakies filmiki z tras i odbioru waszych radii swoje wrzuce wkrotce jak bede mial czas ostatnio duzo pracy na glowie ale mam nadzieje ze znajde czas zeby wrzucic .

Dodam ze aktualnie jezdze na lefayette ermes pro i powiem ze radyjko nawet daje rade z antena as-100 sirio ale chyba bede wymienial antene na dluzsza .

Za jakis czas wrzuce filmik .
Awatar użytkownika
waglik

wpisz w yt waglikPL, ja mam pare łączności z poprzedniego radia A87.
t
tomi1990
Początkujący
Początkujący

mial ktos stycznosc z tym radyjkiem nowy wynalazek presidenta jestem ciekaw jak sie prezentuje za taka dosc niska cene

http://allegro.pl/cb-radio-president-te ... 66022.html
Awatar użytkownika
waglik

Mój kolega to ma, dość dobre filtry, ale nie najlepsze. nie za tą cene.
t
tomi1990
Początkujący
Początkujący

[quote=""waglik""]Mój kolega to ma, dość dobre filtry, ale nie najlepsze. nie za tą cene.[/quote]
jak bys mogl to popros kolege zeby nagral filmik i wrzucil jak chodzi to radyjko bo moze byc dosc dobre za niewielka cene

pozdrawiam

znalazlem jakis filmik na youtube
http://www.youtube.com/watch?v=bsUG0ooDdMQ

i musze powiedziec ze asc dobrze nawet wycina i zbiera dosc dobry sygnal
Awatar użytkownika
waglik

tomi1990 zależy od regulacji ASC bo mogą Ci źle wyregulować, i wtedy radio leci do SINADu i tam Ci poprawią. Także wiesz, ja nie polece presidenta i koniec kropka, beznadziejne filtry dają i jeszcze cena...
Awatar użytkownika
Exit
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Exit »

[quote=""tomi1990""]mial ktos stycznosc z tym radyjkiem nowy wynalazek presidenta jestem ciekaw jak sie prezentuje za taka dosc niska cene

http://allegro.pl/cb-radio-president-te ... 66022.html[/quote]

Mam Harrego III ASC, czyli w działaniu podobno to samo co ten Teddy. ASC działa dobrze, z tym że najlepiej pracuje z 1,5-metrową anteną, bo z krótszymi antenami zdecydowanie za mało słychać. Jakość odbioru, to już zależy od gustów odsłuchowych, w moim przypadku antena na magnesie czyli na minus, ja raczej wybredny i jakoś jednak nie jest źle na ASC, ale w mieście mamy bełkot i nie da się obyć bez rf-gaina, którego Teddy nie ma.
Kupując jako nowe, zdecydowanie nie warte ceny.
6N 1997 AEX LD5D 3d - było 2004-2015
6N 1997 AEX LP3G 5d - jest od 2015
p
pablo22071990
Początkujący
Początkujący

Post autor: pablo22071990 »

ja jakbym mial kupowac radia CB to bym kupił ponownie stara ONWE po tepresidenty czy jak sie to pisze sa na jedno kompyto chinszczyzna nic wiecej
R
Rangers76

Post autor: Rangers76 »

Witam
A co sądzicie o tym
http://allegro.pl/radio-cb-alan-109-ant ... ?source=oo
warto dla kogoś kto nigdy nie miał styczności z CB?
Awatar użytkownika
qbeq
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: qbeq »

Proste tanie radio coś takiego działa w moim samochodzie i za tą cenę się sprawuje przyzwoicie, jak działa akurat z ta anteną nie mam pojęcia.
Z tego co poczytałem na tym forum te anteny lubią pić wodę co może je uszkodzić, proponuje Ci jakieś Sirio do tego radia
t
tomi1990
Początkujący
Początkujący

Kolega tutaj ma racje juz antena lepsza by byla litte will a jak byl bys wstanie dorzucic kilka zlotych to kupic bys mogl yosana pro 120 opinie ma bardzo dobre.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nawigacja / CB Radio”