mam pytanie czy sa jakies specjalne farby do malowania felg stalowych bo chce pomalowac felgi w 2 kolorach rant na czrno a reszte felgi na serbrny metalic
tak wygladasja moje felgi
chce zeby tylko pomaliwac rant na czarno i mam pyutanie czy do tego sa specjalne farby i czy moge to zrobic sam w domu
Co prawda są specjalne lakiery do felg np. motip ale zasady lakierowania obowiązują jak wszędzie.
1. Czysta powierzchnia.
2. Podkład.
3. Lakier.
4. Clear.
Na początek proponuję poczytać i popróbować.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee
nie polecam malowania felg sprayem lub pistoletem. lakier po pol roku zaczyna pekac, pojawiaja sie odpryski i wogole jest miekki oraz podatny na uszkodzenia. felga caly czas pracuje, dziury, skoki temperatur (szczegolnie z przodu). jezeli chcesz dobrze pomalowac felgi to tylko proszkowo.
[quote=""sivasec""]jezeli chcesz dobrze pomalowac felgi to tylko proszkowo[/quote] dokładnie jak malować felgi to tylko proszkowo ja miałem pomalowane zwykłą farbą i wszystko schodzi felga pracuje i z przodu jest jeszcze temperatura od tarcz itp
Ja jestem za malowaniem proszkowym, ale do alusów/felg na lato, felg na cały sezon. Jeśli masz np. alu na lato, to zimową stal w okresie letnim można odmalować we własnym zakresie. Poza tym proszkowo można tylko w 1 kolor a polo91 chce pomalować na 2 kolory.
Niedawno oddawałem moje alusy do malowania proszkowego - najtaniej w okolicy 250zł/komplet, płacić tyle za stal to lekka przesada, moim zdaniem lepiej wydać te 20-50zł na dobre farby, usiąść w garażu na pół dnia i samemu odmalować(później jest frajda z wykonanego "rękodzieła" i :piwo: ).
we wrocku dobrze maluja na krakowskiej (firma asser czy jakos tak) nie wiem jak ale nawet w piecu mozna zrobic wiecej niz jeden kolor. koszt malowania kompletu felg aluminiowych wraz z piaskowaniem i przygotowaniem to 200 zl. efekt profi.