Od niedawna mam problem z jazda samochodem na benzynie tzn. zapliac sie samochod da na beznynie oraz pracuje ale musze podnosci pedal gazu z gory na doł z wyczuciem to nie gasnie.Do wruzicena jednyki i jazdy sie nadaje sie. Na LPG jest wszytko w normie. Bylem u mechanika sparawdzal czy jest cisnienie. Bylo takie sobie ale gdy zdjam kleme od zasilania i odczekal chwile wszystko o wrocilo do normy.
Powidzial mi ze gaz ustawia sam mieszanke itp. (wytrysk na jednopunkcie) i na benzynie sie dławi i zebym recznie poregulowac mieszanke gazu.. Spytalem sie jak by moza bylo temu zaradzc jesl wczesniej bylo okej. Teraz znow m nie cze palic na beznynie poradzcie mi co mam robic udac sie do gazownika zeby sprawdzil instalacje czy do nnego mechanika ?
Wymienilem juz obe pompy paliwowe ta w baku oraz pod zawieszeniem( padly wczesnej)
Prosze o pomoc pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 19 cze 2009, 17:47 przez ___HarrY___, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprawdzałeś może moje posty? Na dole każdej wypowiedzi są trzy przyciski: profil,pw,email. Wchodzisz w mój profil i wybierasz "wyszukaj posty użytkownika"
Sprawdzalem. Wiec nie wiem czy isc do gazownika on moze pomoze z tym czujnikiem halla oraz bezpiecznikiem od wtrysku
Jak je mogę sprawdzic i jakie sa ich ceny ?
bezpiecznik od wtrysku znajduje się obok topikowych pod maską od strony kierowcy . czujnik hall`a to koszt ok 60 pln używka, oryginalny boscha płaciłem 90 pln w serwisie boscha z wymianą (bo nie wiedziałem co padło) 150 pln.