mokra podloga za siedzeniem kierowcy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

a jak dostac sie do uszczelki podszybia-rozmontowac ten plastik ,który jest pod wycieraczkami ? dzisiaj wyczyściłem ta wnekę i było tam pełno błota, jutro poprawka bo dzisiaj mało czasu mialem
Obrazek
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

proste jak budowa cepa bo wczoraj to robilem sciaglem ta gumowa uszczelke co trzyma te plastiki i je poprostu wyciaglem z tym ze one skladaja sie z 2 czesci i ta po lewej stronie wychodzi bez problemu a ta z prawej jest zablokowana wycieraczkami ktore musisz sciagnac zeby ten plastik wyciagnac. Doslownie 20 min roboty ze wszystkim. Aha uwazaj bo wycieraczki za chetnie to nie schodza bo sa na stozku wsadzone i trzeba je delikatnie podwazyc. Tez to wyczyscilem przy okazji wymontowalem i wyczyscilem filtr przeciwpylowy bo byl zawalony liscmi i innymi syfami. Aha zauwazylem ze u mnie rdzewieje to rami co napedza wycieraczki i kurde nie wiem czym to zabezpieczyc.
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
Awatar użytkownika
ncbmaniak
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: ncbmaniak »

jeżeli chodzi o filtr pyłkowy to radzę Ci go wymienic, bo tez przeczyściłem i okazało sie że w tych mikro włóknach i tak zostaje grzyb którego rzecz jasna nie usuniesz, sam filtr kosztuje pare złotych to lepiej kupic nowy, a wycieraczki to cholerstwo ja sobie uszkodziłem rowki na stożku i mi wycieraczki opadały.. bez wd40 nie ma szans zdjąć :D
zapraszam serdecznie na moje forum dla Gaduł! www.gaduly.forumex.pl
Awatar użytkownika
camel19
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: camel19 »

Można jeszcze sprawdzić czy uszczelka od linki otwierania maski nie poszła bo w moim przypadku tak było, tył i przód po stronie kierowcy miałem zalany. A ona znajduje się w podszybiu właśnie po lewej stronie. :amen:
K
KoKo

Post autor: KoKo »

może uszczelka od szyberdachu albo masz gdzies dziure w kanalikach odprowadzających wode
Awatar użytkownika
ncbmaniak
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: ncbmaniak »

[quote=""polo91""]może uszczelka od szyberdachu albo masz gdzies dziure w kanalikach odprowadzających wode[/quote]

jakbyś czytał cały temat to byś wiedział że dawno o tym napisałem...
nic nie wnoszący post..
zapraszam serdecznie na moje forum dla Gaduł! www.gaduly.forumex.pl
Awatar użytkownika
tomazzi
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: tomazzi »

weź szlaufa i np. blondynkę
wsadź ją do auta i po aucie lej DUŻO wody ... jak blondynka będzie się darła "moja fryzura" tzn. że to szyber-dach ;)

a ja miałem tak: szkop zapitolił podłogą o glebę / kamień albo inne dziadostwo ... zdarł konserwę ... lakier i tak to sobie gniło i gniło i wygniło dziurę do autka :D i też moke miałem za siedzeniem ...

Wjedź na kanał i pooglądaj od dołu autko :D ... ja nie spawałem - szpachel żywiczny + konserwacja BOOLA i jest dobrze :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”