modyfikator plus

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

w
wolf331
Raczkujący
Raczkujący

modyfikator plus

Post autor: wolf331 »

Siemka jeszcze jedna kwestia do dyskusji:

MODYFIKATOR PLUS

stosował ktoś?
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Co to jest MODYFIKATOR PLUS?
Uwielbiam takie kontrowersyjne tematy :blush2:

Ach ceramizer... tutaj jakieś testy były
http://www.ceramizer.pl/content/view/33/44/
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
w
wolf331
Raczkujący
Raczkujący

:talkative: "Więcej mocy, mniejsze spalanie i przedłużona żywotność silnika - to dla samochodu i jego właściciela marzenie. Niestety często nieosiągalne, szczególnie dla starszych pojazdów, których na polskich drogach nie brakuje. Przełomem może stać się preparat Modifikator Plus, który właśnie wchodzi na nasz rynek."

to powinno pojaśnić :
http://allegro.pl/item648069187_modyfik ... _odss.html
Awatar użytkownika
misiek07
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: misiek07 »

Słyszałem o tym. Wszystko ładnie pięknie ale czy faktycznie działa to tak jak obiecują. Fajnie jakby wypowiedział się ktoś kto tego użył.
Obrazek
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

[quote=""wolf331""]:talkative: "Więcej mocy, mniejsze spalanie i przedłużona żywotność silnika - to dla samochodu i jego właściciela marzenie. Niestety często nieosiągalne, szczególnie dla starszych pojazdów, których na polskich drogach nie brakuje. Przełomem może stać się preparat Modifikator Plus, który właśnie wchodzi na nasz rynek."

to powinno pojaśnić :
http://allegro.pl/item648069187_modyfik ... _odss.html[/quote]

Co pojaśnić ?
Poza tym ten temat już jest gdzieś założony.
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
Awatar użytkownika
pawelec
Początkujący
Początkujący

Post autor: pawelec »

Ostatnio testowali na TVN Turbo. I wyszła kupa. Skoda Octavia 1.9TDI zyskała 3KM, a spalanie spadło o 0.5l/100km. A zapłacić trzeba chyba ze 150pln za ten wynalazek. Według mnie przereklamowane.
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

[quote=""pawelec""]Ostatnio testowali na TVN Turbo. I wyszła kupa. Skoda Octavia 1.9TDI zyskała 3KM, a spalanie spadło o 0.5l/100km. A zapłacić trzeba chyba ze 150pln za ten wynalazek. Według mnie przereklamowane.[/quote]

Czytałem gdzieś na forum że był to materiał sponsorowany... także kupa kupa kupa.
Kedy ?

w
wolf331
Raczkujący
Raczkujący

Pracuje w firmie produkującej silniki lotnicze, której właścicielami są Kanadyjczycy i amerykanie tylko nazwa została polska, jako technolog i mamy od czasu do czasu różne nowinki, które schodzą z klauzuli "TOP SECRET" w owych armiach i niektóre materiały mają niemal "kosmiczne właściwości" z tym modyfikatorem ponoć było podobnie.
U nas to przeważnie nowe stopy metali. Ale na ten przykład jak chodzi o płyny jakiś czas temu przyszło chłodziwo do obrabiarek, które potrafiło w analogicznych warunkach obniżyć temperaturę pracującego narzędzia o prawie 200% (skład nieznany używany tylko do jednego detalu, nowy przyjeżdża w nie oznakowanych beczkach i zużyty wywożony jest z powrotem)
Tak, że mają skurkowańcy tak rozwinięte technologie, że głowa mała. Jeśli więc jest to rzeczywiście coś, co kiedyś wymyśliła ich armia to może być OK.
A co do testu na TVN to nie do końca kupa, ponieważ testowali dwa merce-dresy do jednego dodali modyfikator. Zlali olej i zapuścili po kwili jeden zdechł a drugi buczał i buczał.
Myślałem, że jest ktoś, kto to stosował.
Mam mały plan kupie zabiorę na zaprzyjaźnioną polibudę i sprawdzimy przynajmniej współczynnik tarcia ... co wyjdzie poinformuję :D
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Dzisiaj rozmawiałem z rodzinnym mechanikiem na ten temat. Więc sprawa ma się tak, że nie zalecał wlewania ceramizera do 10 letniego silnika. Za powód podał fakt, że taki silnik jest już dotarty, ma swoje rysy i swoją charakterystykę pracy. Uszczelnienie tego na siłę może spowodować właśnie khe....khe :amen: .
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

[quote=""wolf331""]po kwili jeden zdechł a drugi buczał i buczał.[/quote]

Drugi zdechł zaraz po nim też o tym czytałem na owym forum. Jak się nie mylę wypowiadał się ten osobnik co przeprowadzał testy na hamowni.
Kedy ?

Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Nic moi drodzy nie zastąpi NADMIERNEJ dbałości o swój FunCar.
Swojego jak kupowałem to byłem zielony i przerażony brudem silnika. Mogłem miotłą zamiatać. Dzisiaj poprzedniemu właścicielowi dziękuję za to, że nie umył silnika. On był brudny ale suchutki. 2 miesiące czyszczenia i jestem tak w 20% :blush2: a jakie to edukacyjne :shock:
Awatar użytkownika
misiek07
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: misiek07 »

Obrazek
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Otóż to czytałem :)