[6kv] Kontrolka świec żarowych - kto miał podobny problem??

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

l
lenardz
Newbie
Newbie

[6kv] Kontrolka świec żarowych - kto miał podobny problem??

Post autor: lenardz »

Witam mam vw polo variant 1,9 tdi z 2000 roku, ostatnio jadąc zamrugała parę razy kontrolka świec żarowych, nie wiem czym to mogło być spowodowane? po przyjeździe do domu zauważyłem że nie świeci mi lewy stop ( chcę jeszcze dodać że cała ta sytuacja nastąpiła po postoju (Trzymaniu dłuższy czas nogi na hamulcu)sprawdziłem żarówkę i włókno takie jakieś krzywe ale nie przerwane - chyba)??? Kto się wypowie czy to mogło zasygnalizować właśnie zjaraną żarówkę????
Awatar użytkownika
bazi
Konkretnie zainteresowany

Post autor: bazi »

zamrugała parę razy kontrolka świec żarowych = jakiś błąd w kompie , albo coś z włącznikiem świateł stop pod pedalem hamulca

[quote="lenardz"]po przyjeździe do domu zauważyłem że nie świeci mi lewy stop[/quote]
[quote="lenardz"]sprawdziłem żarówkę i włókno takie jakieś krzywe ale nie przerwane - chyba)???[/quote]

jak nie świeci to przerwane. Zmień żarówke.
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

najprawdopodobniej czujnik światła stop pod pedałem :) bądź przekaźnik świec żarowych
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
Awatar użytkownika
Marianoo

Post autor: Marianoo »

Brak swiatla stop powoduj ezaswiecenie sie kontrolki swiec zarowych. A czy to od czujnika, czy zarowki to kolega na aucie musi zbadac. Wsadzic inna zarowke i bedzie wiadomo
[size=12px][/size]
Awatar użytkownika
bialy0666
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: bialy0666 »

komp w porządku , jak stop nie świeci to kontrolka świec żarowych o tym informuje.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”