[6kv] Wspomaganie kierownicy polo 97 r

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

R
Radzio82
Newbie
Newbie

[6kv] Wspomaganie kierownicy polo 97 r

Post autor: Radzio82 »

Witam wszytskich

Może ktos z Państwa miał taka dziwną sytuację, mianowicie jak jest zimno lub z samego rana jak uruchamiam auto ( Polo 97r kombi 1.9 sdi) wspomaganie działa super, przejade sie troszke lub auto postoi nawet na słoncu to wspomaganie juz działa gorzej ( przy skrecaniu hałasuje, tak jakby cos ocierało działa gorzej ) Zachowuje sie tak jakby na ciepłym silniku cos mu przeszkadzało. Paski wymienione zostały. Jak moge tą "wadę" zlikwidować ?? Prosze o jakies wskazówki. Z góry dziękuje i pozdrawiam
A
Archeo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Archeo »

Sprawdź poziom płynu.
Obrazek
R
Radzio82
Newbie
Newbie

Witam ponownie

Płyn od wspomagania jest i nie ubywaja, wszystko robione jest na bierzaco. Nowy napinacz paska. Jak była zima było OK zrobiło się ciepło i pojawił sie problem. Może ktoś z Was miał taka sytuację ??? Prosze o jakąs podpowiedz co może być przyczyną.
Awatar użytkownika
qbot1
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: qbot1 »

podepne sie pod temat mam identycznie ale przy silniku benzynowym AEE 1.6 i poziom jest ok
Awatar użytkownika
qbot1
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: qbot1 »

czy jest mozliwe ze jak plyn sie nagrzeje to juz nie dziala tak jak powinien ??
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Jak sie pompa zagrzeje to sie rozszerza. Moze po prostu pomogla by wymiana plynu. Jesli nie to wypadalo by do pompy zagladnac, moze lopatki w niej sie blokuja.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
R
Radzio82
Newbie
Newbie

Jeszcze jakies inne sugestie ? ;) Im więcej tym lepiej ;) dzięki
R
Radzio82
Newbie
Newbie

[quote=""marcin86""]Jak sie pompa zagrzeje to sie rozszerza. Moze po prostu pomogla by wymiana plynu. Jesli nie to wypadalo by do pompy zagladnac, moze lopatki w niej sie blokuja.[/quote]

OK dziękuje za podpowiedz, może jeszcze jakieś inne sugestie ??? Pozdrawiam
Awatar użytkownika
BartekpoloGT
Początkujący
Początkujący

Post autor: BartekpoloGT »

witam ma problem również ze wspomaganiema ale mianowicie , nie dział atak jak powinna cieżko sie kręci i jak dobije do końca keirownicą w prawo lub wlewo to piszczy. , od czego

P.S a i jeszcze jest coś takiego że jak auto jest uruchomione to jak delikanie skręce kierownicą w prawo lub w lewo to coś tak jak by przeskakuje myslałem ze to drażki ale okazało sie ze nie bo dalej ejst to samo ?
http] -->> Moje Polo
R
Radzio82
Newbie
Newbie

W moim przypadku wystarczyło wymienić końcówki drążków i jak ręką odjął. Niby były okey, ale wkońcu mechanik się dopatrzył, że może to one hałas dają. Wymieniałem już rózne rzeczy płyny itp... a tu drążki ;) pozdrawiam
Awatar użytkownika
BartekpoloGT
Początkujący
Początkujący

Post autor: BartekpoloGT »

no ja końcówki mam wymienione a tak patrzałem czy nie chałasują drożki ale nie i był na zbierznosci i nic chłop nie widział żeby mogło coś być nie tak..
http] -->> Moje Polo
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”