[9N] Polo 1.2 12V - Ocena motorowni

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
mariuszsal
Newbie
Newbie

[9N] Polo 1.2 12V - Ocena motorowni

Post autor: mariuszsal »

Witam serdecznie wszystkich Polowiczów.

W moim pierwszym poście zwracam się do was z prośbą oceny motorka w samochodzie który zakupiliśmy dla żony. Ponieważ ja jestem użytkownikiem diesla audi i tam jako tako jestem w stanie wstępnie ocenić prace silnika po logach tak tutaj w Polo to dla mnie zupełna nowość.

Autko pracuje znośnie jak na pół normalnego silnika ;). Ładnie odpala - a jak na tą ilość koni nawet zwinnie się po mieście przemieszcza. Ogólnie nie ma z nim problemów ale wolę się upewnić czy nie należałoby już coś w nim ruszać.

Tutaj: ftp://msal.homeftp.net/polo/ znajduje się wyciąg z autoscana sterowników oraz logi statyczne poszczególnych grup silnika. Jakby któregoś brakowało to proszę pisać dologuję.

Na poniższych logach widać jak skaczą obroty biegu jałowego. Wyczyściłem przepustnice i się unormowały i trzymają się w okolicach 704-800 obrotów w zależności od temperatury.
Awatar użytkownika
Mati_9N
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Mati_9N »

Mam również polo z takim silniczkiem i jak na razie nie mam co narzekać :) przejeździłem nim juz z jakies 15 tys. i jedyne mankamenty jakie napotkałem to pojawiająca się woda pod nogami kierowcy i przesuwający sie stabilizator. ale uporałem się już z tym :)
m
mariuszsal
Newbie
Newbie

Post autor: mariuszsal »

No dzięki za odpowiedź chodź zamieszczając logi liczyłem na jakąś podpowiedź :)
Ale widzę, że ciężko będzie bo nawet admin czy tam jakiś moderator wątek o silniku i jego logach przeniósł do działu POZOSTAŁE :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”