Konserwacja podłogi i smród bitguna

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
polobolid
Raczkujący
Raczkujący

Konserwacja podłogi i smród bitguna

Post autor: polobolid »

Witam,

Ostatnio była ładna pogoda i skłoniło mnie to do tego aby wyczyścić trochę samochód we wnętrzu. Wyprałem podsufitkę, zdemontowałem podłogę i przy tym zabiegu zauważyłem z lewej strony przy miejscu kierowcy popękany otwór technologiczny i trochę zaschniętego błota. Od razu poczytałem trochę na forum na podobne tematy i postanowiłem kupić zaślepkę do tego otworu, oczywiście jej nie dostałem to wziąłem kawałek zaślepki od rury od zmywarki. Najpierw otwór technologiczny oczyściłem z rdzy, odtłuściłem, następnie zaciągnąłem podkładem z motipa(wziąłem podkładem bo nigdzie nie mogłem bolla w sprayu dostać) i na to dałem bitgun i wtedy dopiero wcisnąłem zaślepkę plastikową i na to jeszcze nawaliłem bitgun (bo oczywiście bolla nie dostałem.

Jeszcze przed całym tym zabiegiem ze dwa razy odkurzyłem podłogę, od strony kierowcy miałem robioną blokadę skrzyni i trochę przy wierceniu zostało opiłków na podłodze i przez to trochę rudo zrobiło się pod tym plastikiem od ogrzewania, ale tak samo czyściłem i motimep a na to bitgun. Całą podłogę zmyłem płynem z woskiem autolandu i dopiero przeszedłem do odtłuszczania i zabezpieczania. Odtłuszczałem tylko tam gdzie nałożyłem bitguna. Nałożyłem go na wszystkie otwory technologiczne i na łączeniach podłogi, można na załączonych fotach to zobaczyć.

Nie miałem zbytnio czasu na te prace i bitgunem smarowałem o godz. 16 a o 18 wkładałem już matę i podłogę. Efekt tego jest taki, że trochę zajeżdża w samochodzie. Chciałbym się dowiedzieć z Waszego doświadczenia czy ten bitgun przestanie śmierdzieć czy muszę go zrywać? Albo jakimś podkładem go zakryć no sam nie wiem.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mam nadzieję, że mój post zostanie umieszczony na forum :)
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

Podejrzewam, że przestanie śmierdzieć jak się utwardzi. Powietrz auto z dzień i będzie lepiej.
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

nie chcę straszyć, ale jak założyłeś tapicerkę na bitgum to :amen: . Będzie śmierdzieć aż miło :) A jeśli nie to tak do tygodnia nawet może zapach w aucie być
p
polobolid
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: polobolid »

Tak założyłem filc/matę (to coś oryginalnego co w aucie miałem czyli jakieś ścinki z polimerami czy jak to się zwie) na podłogę i na to dywan. Dywan pachnie bo go w wanishu wyprałem:) ale bitgum ma mocniejszy zapach i tego wanisha nie czuć :/

To co proponujecie? Po świętach niby ma być pogoda to może jeszcze raz zerwać podłogę i jakoś tego bitguna zerwać albo podkładem go zamalować?
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”