Centralny zamek

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
japuk
Mały interesant
Mały interesant

Centralny zamek

Post autor: japuk »

Usterka dotyczy centralnego zamka. Wczoraj wieczorem parkujac w garazu wszytsko bylo okmi centralny zamek dzialal. Dzis rano juz nie reagowal. Nie slychac pracy silniczka zamka. Mysle ze mogl paść bezpiecznik i to od niego zaczne sprawdzac. I tu pytanie do Was. Ktory bezpiecznik odpowiedzialny jest za centralny zamek? Macie moze jakies zdjecia? Z góry dziekuje za pomoc :)
Awatar użytkownika
bazi
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: bazi »

w nowych zegarach:

nr 28 (15A) w gornym rzedzie, czwarty od lewej

w starych zegarach:
nr 21 (15A) ( liczac od lewej do prawej)
Awatar użytkownika
GGrzes
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: GGrzes »

kubik
lub po prostu przymarzł i zacznie działać jak mróz zejdzie ( u mnie tak było raz) - też myslałem że padł.
Awatar użytkownika
japuk
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""Maniack""]kubik
lub po prostu przymarzł i zacznie działać jak mróz zejdzie ( u mnie tak było raz) - też myslałem że padł.[/quote]

tylko ze to sie stalo podczas parkowania w garazu. W garazu mam centralne ogrzewanie wiec ta wersja raczej odpada ;)
p
piotreku6n
Newbie
Newbie

Post autor: piotreku6n »

mogła dostać się wilgoć pod obudowę jeśli to nie bezpiecznik to wyjmij centralny zdejmij obudowę i wysusz u mnie dwa razy pomogło a za trzecim musiałem wyminic urządzenie i pazełozyłem w miejsce apteczki
a
anti
Newbie
Newbie

Post autor: anti »

Centralny moze przestac dzialac jak do pompki dostanie sie wilgoc - niestety wysuszenie nie zawsze pomaga :( . Sprawdz czy wtyczka pompki nie jest mokra.
Warto podkleic swiatlo silikonem, zeby woda sie tam nie dostawala (co niestety tez nie zawsze pomaga, ale ktoredy woda moze sie tam jeszcze dostac to nie wiem...).
Awatar użytkownika
japuk
Mały interesant
Mały interesant

sprobowalem wymienic bezpiecznik i nic, zresetowal sie tylko zegar(jestescie pewni ze to ten bezpiecznik?) co do pompki to faktyczne w gniezdzie bylo troche wody i to chyba tu jest pies pogrzebany :? a co do mozliwosci przedostania sie wody to mam na to odpowiedz: tylne seryjne nadkola, przynajmnie u mnie nie sa pelne, nie zakrywaja calkowicie nadkola i podczas mycia samochodu mozliwe jest przedostanie sie wody w okolice swiatla. Ja kilka dni temu myclem samochod myjka cisnieniowa i chyba za mocno umylem nadkola, woda przedostala sie przez odpowietrzniki do srodka :? Jeszcze jedno pytanie, nie orintujecie sie ile moze kosztowac tak uzywana pompka :?:
a
arnold1982
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: arnold1982 »

u mnie padła pompka od centralnego tzn zalala sie woda i zasniedziala plytka.pozdro
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”