Ja ostatnio też montowałem u kolegi światła do jazdy dziennej w Polo 9N. Zgadzam się z kolegą, że wszystko będziesz miał w instrukcji podane. Wszystko wiedziałem, tylko szukałem plusa miernikiem po stacyjce... znalazłem. I okazało się, że zrobiłem przez przypadek "Coming/Leaving home", a raczej coming home

W wiązce za akumulatorem, przy lewym nadkolu, bliżej ścianki grodziowej znalazłem plus, który znika dopiero po 60s. od wyłączenia zapłonu

Koledze to nie przeszkadza, więc to tak zostawiliśmy

W sumie fajny bajer z tego wyszedł

(Czewono-czarny kabelek, we wtyczce - w skrajnej je części. - za akumulatorem jest tam złączka tej wiązki.)
Co samych świateł. Możesz dopasować okrągłe, żeby dopasować do otworów na halogeny (jeśli ich nie masz). Tylko, że wtedy musisz liczyć się z wymianą kratek z zderzaku na te z otworami. Albo możesz kupić, tak jak mój kolega, zwykłe podłużne.. te jego mają podajże 18-19cm. Wyglądają ok... Tylko, że po zamontowaniu się zorientowaliśmy pewną wadę montowania świateł do jazdy dziennej w kratkach - tych skrajnych w zderzaku.... Ktoś może podpierdzielić teraz lampy razem z kratkami bez używania nawet śrubokręta

... Ale w sumie inaczej nie możesz zamontować, bo inaczej nie pozwalają przepisy.. chyba że wyrżniesz dziury w zderzaku - Lampy muszą być 25cm od ziemi, odległośc pomiędzy nimi musi być 60cm- pomiędzy ich wewnętrznymi krawędziami.
Pozdrawiam