[6n] Poci sie od strony rozrządu, piszczy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
camel19
Mały interesant
Mały interesant

[6n] Poci sie od strony rozrządu, piszczy

Post autor: camel19 »

Witam, już od jakiegoś czasu na zimnym silniku przez pare minut brzęczy mi coś od strony rozrządu. Dźwięk przypomina cykanie świerszcza, zauważyłem też że silnik w tym miejscu jest spocony aż do miski olejowej a także od góry przy głowicy. To prawdopodobnie rozniósł pasek rozrządu tylko pytanie co poszło? Simering wału korbowego czy coś związanego z rozrządem? wymieniany był 24 tyś temu. Jak silnik już sie troche nagrzeje to potem nie słychać tego dźwięku, 1.4 mpi 96r benzyna. proszę o pomoc :beg:
Awatar użytkownika
Nightmare
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Nightmare »

[quote="camel19"]Witam, już od jakiegoś czasu na zimnym silniku przez pare minut brzęczy mi coś od strony rozrządu. Dźwięk przypomina cykanie świerszcza, zauważyłem też że silnik w tym miejscu jest spocony aż do miski olejowej a także od góry przy głowicy. To prawdopodobnie rozniósł pasek rozrządu tylko pytanie co poszło? Simering wału korbowego czy coś związanego z rozrządem? wymieniany był 24 tyś temu. Jak silnik już sie troche nagrzeje to potem nie słychać tego dźwięku, 1.4 mpi 96r benzyna. proszę o pomoc :beg:[/quote]

Możliwe, żę uszczelniacz wałka się rozsypał.
Zdejmij pokrywę zaworów i sprawdź.
VW POLO 6N1 - 44kW - 60KM
Engine :D - APQ
Buda: 3D
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”