Mozesz mi napisac jakie masz przekazniki? Te namalowane numery z ich obudowy. Etka podaje ze od wycieraczek moze byc w polo nr 72 lub 19(ewentualnie 99 wiem ze mozna podmienic) Bodowa tego 72 i 100 jest podobna i moze ktos kiedys go podmienil. Bo te 100 to w kazdym wagu wystepuja i latwo je dostac. Ale generalnie nr 100 to przekaznik odciazajacy uklad elektryczny
Jeśli to Polo po tzw "małym lifcie" ale jeszcze nie 6N2, a w manetce jest włącznik od strony pasażera - nie ma przekaźnika czasowego 72 dla tylnej szyby - elektronika czasu przerwy jest w silniczku tylnym.
W poprzednim samochodzie, Civic'u też miałem problem z głośną pracą wycieraczek z przodu. Wystarczyło wymienić łożysko w silniczku i po sprawie. Może w tym rzecz...
Dałem chrześniakowi płyn do spryskiwaczy wypryskać (wartość około 3 zł za 5 litrów by biedronka:) po przyjściu do auta zobaczyłem kałuże pod lewym kołem z przodu (od kierowcy). Wyjąłem akumulator, sterownik gazu i tą metalową płytkę pod akumulator, okazało się, że przerwany jest przewód tuż przy wyjściu z zbiornika, uciąłem na równo, zarobiłem i od tej pory płyn płynie, aż miło.
Dzięki za pomoc i rady