Witam serdecznie potrzebuje waszej pomocy 2 tyg temu kopiłem polo 96r. 1.4 benzyna i wszytko było dobrze aż do wczoraj. Mam problem z odpaleniem gdy polo się zagrzeje trochę nim pojeżdżę to nie ma szans na odpalenie po przekręceniu zapłonu gaśnie tak jak by w ogóle nie było paliwa padał gazu nie zawsze reaguje.
witam juz chyba doszedłem do tego co si dzieje z moim polo dla czego ma problem z odpalaniem, a mianowicie gdy wskaznik rezerwy wszed juz lekko na czerwone pole znow zaczoł sie problem z odpalanie, po wielu prubach odpalenia auta gdy sie wkoncu udalo pojechalem drazu na stacje bezynowa zalalem mu 10L i odpalil od pierwszego strzala wiec wydaje mi sie ze poprostu mam jakies paprochy w baku i gdy jest mniej paliwa to pompka zaciaga te brudy i nie dochodzi paliwo. Mam pytanko czy jest mozliwosc jakos samemu wyczyszczenie tego baku, czy musze jechac do warsztatu?
właśnie w poniedziałek zamierzam to zrobić filtr paliwa znajduje się chyba gdzieś w okolicach tylnego kola z tego co się orientuje taak?? czy jestem w błędzie:)
witam ponownie no i niestety wymiana filtra paliwa nie pomnika:/ wymieniłem również świece i przewody i niestety z dnia na dzień coraz gorzej już żeby go odpalic potrzeba wielu prób powiem jeszcz że na popych próbowałem i też lipa. Myślicie że to może być jakiś czujnik powietrza który tam dozuje ta dawką przy odpalaniu :/?
ja miałem coś podobnego a jak będziesz go odpalał to wez chwyć za kierownice i podnoś ja do góry i wetedy odpalaj jak tak będzie odpalał to znaczy ze jest do wymiany taki przekaznik (kostka ) to kosztuje okolo 15z
ja tez mialem takie podejżenia jak ty i nic z tego aż raz sie wkurzyłem i podniosłem kierownice i odpalalem i wtedy ten przekażnik sie tak jakby ściska i łączy
polo91 wydaje mi się że masz rację a nie wiesz czy jest możliwość samemu wymiany tego przekaznika tyko moje polo posiada airbag i nie wiem czy to nie będzie problemem w wymianie
tylko jak to będziesz wymieniał
mała instrukcja
ściąg przycisk sygnału on jest na 3 zatrzaskach
ściagsz kierownice pod wpływem lekkiich drgań
gdy już ściagniesz sciągasz przełączniki od wycieraczek i kierunków itp
potem sciagasz blokade kierownicy
nastepnie musisz mieć specjalny ściagcz do tulei bo tam jest tuleja stożkowa wbijana
gdy to już ściagniesz wymieniasz kostke skladasz wszystko i jezdzisz