Zsunięta manżeta...

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
pasek
Newbie
Newbie

Zsunięta manżeta...

Post autor: pasek »

Witam
Nie wiem czy jest już taki temat bo dopiero do was dołączyłem ale chciałbym prosić o pomoc.
Zsunęła mi się marżeta w prawym przednim kole. Podczas jazdy słuchać lekki "buczenie" z koła. Czy wymiana marżety pomoże czy od razu cały przegub?
Awatar użytkownika
Mati_9N
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Mati_9N »

to zależy w jakim stanie jest przegub :niewiem:
Awatar użytkownika
bialy0666
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: bialy0666 »

przegub zewnętrzny nie buczy tylko chroboce, trzeszczy, jakby coś metalowego się ocierało i przeważnie przy skręcie , jeśli buczy to raczej łożysko. możesz sprawdzić przegub rusz energicznie koła skręcone najpierw w jedną stronę ,potem w drugą jeśli niema niepokojących odgłosów to przeguby ok. jeśli osłona przegubu jest cała kup smar do przegubów , wyczyść przegub nasmaruj, załóż osłonę oczywiście opaski , jeśli nie to nowa osłona i wszystko wtedy masz smar i opaski.ja bym sprawdził jeszcze łożysko koła .
p
pasek
Newbie
Newbie

Post autor: pasek »

Ok dzięki narazie zakupiłem samą osłone ze smarami i opaskami. zaraz sprawdzę czy trzeszczy prze skrecaniu.
Awatar użytkownika
wesol
Swój
Swój

Post autor: wesol »

Jak tam nie wlecialo piachu dwa kilo i nie jezdziles z tym pare miechów i tysiecy km to umyjesz przegub, smaru świeżego nalozysz i bedzie chodzic jak nowy. Mi sie kiedys do poprzedniego golfiacza dostala woda po zimie do przegubu. Bylo chrobotanie ale rozebralem sam zregenerowalem przegub + nowa manszeta i smigalo elegancko.
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”