[quote=""xm55""]W AEVe kanał 098 nie jest aktywny, a z tego co wiem to w tym silniku przepustnica sama się adaptuje tzn przez kompa się nie da...
Ja kiedyś w APQ próbowałem polskim vagiem i niby procedura szła ale nowych ustawień sterownik nie zapamiętywał... dopiero VAG w wersji 209 poszło (te wyższe mają zabezpieczenie sprzętowe w postaci klucza, więc nawet nimi nie próbuj bo z crackiem nie działają w full opcji).[/quote]
Poza tym w małych silnikach takich jak 1.0, 1.3, 1.4 powinno się przed adaptacją zapisać wartości domyślne.
tu macie to opisane:
http://www.vcds.pl/index.php?mod=site&id=9
[quote=""xm55""]dopiero VAG w wersji 209 poszło (te wyższe mają zabezpieczenie sprzętowe w postaci klucza, więc nawet nimi nie próbuj bo z crackiem nie działają w full opcji).[/quote]
a dlaczego piszesz takie bzdury?? no może nie dokońca bzdury, ale nieściśle coś opisujesz i możesz wprowadzić kogoś w błąd.
Klucz sprzętowy jest stosowany dopiero w oprogramowaniu VCDS i wtedy działa tylko z kablem.
do 6N i 6N2 spokojnie wystarcza zwykły kabelek KKL i VAG-COM w wersji 311.2, którego w sieci znajdziesz full wersję w pełni działającą.
Więc prosze cię kolego, zanim następnym razem coś napiszesz, przemyśl to dokładnie i sprawdź informacje. :piwo: