montaż Cb

Tutaj wymieniajcie doświadczenia i wiedzę o urządzeniach NAVI/CB a także punkty POI

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

r
raf7
Początkujący
Początkujący

Post autor: raf7 »

Ja mam radyjko schowane pomiędzy fotelem pasażera a dźwignią hamulca ręcznego, tak jak kiedyś pokazał na fotce kolega daniele_mondello. Na starym forum powinna być fotka. ;)
Awatar użytkownika
ZEN
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: ZEN »

Ja mam tak jak na fotce pokazał Michał.
Przykręcone do tunelu środkowego. :dance:
Awatar użytkownika
rolek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: rolek »

Masa1987 jesteś zadowolony ze swojego radyjka ? Mam takie samo i jestem ciekawy, jak się sprawuje u innych, bo u mnie jest wszystko ok !
Obrazek
p
piotrek4568
Newbie
Newbie

Post autor: piotrek4568 »

ja również mam zamontowane radyjko w schowku pod "papierośnicą" pod ręką i nikomu nie przeszkadza. Jesli ktoś zmieniał kolor deski rozdzielczej i liczników to prosze o kontakt na tpw lub podanie linka bo ie moge znleź info na forum. mam vw polo 1998r OPEN AIR (francuzki dach)
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

mam w taki sposób:
Obrazek
Na początku kabel za bardzo zwisał, to go przymocowałem czerwoną taśmą, i jest ok, grucha wprzykręcona pod kierownicą, mi pasuje :)
Awatar użytkownika
camel19
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: camel19 »

ja posiadam radyjko TTi 770 i usiescilem je na tunelu od stony kierowcy jak dla mnie bardzo latwy dostep, w czasie jazdy nie ma zadnego problemu zeby w nim ewentualnie pokrecic i zamonowalem sobie dodatkowo glosniczek 5w w desce na gorze oczywiscie po stronie kierowcy, odsluch bardzo dobry lepszy niz ze standardowego glosnika umieszczonego w radiu :)
Awatar użytkownika
Mark
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Mark »

mój montaż w Polo 6N sprzęt PRESIDENT HARRY II ASC + PRESIDENT MISSOURI

Początkowo chciałem w tej wnęce co jest panel od szyb (chyba)
ale radio się nie mieściło (zaraz za półką są jakieś bajery i wystawało bardzo) więc postanowiłem niżej je zamontować
inne opcje nie wchodziły w grę (brak poręczności oraz/albo brak estetyczności)

Prąd- podpiąłem się pod kable od zapalniczki, filtr i zamontowałem nowe gniazdo zapalniczki
które jest umieszczone wgłąb tej wnęki u góry po prawej stronie

Mocowanie radia- nie na oryginalnych wkrętach, śruby 5mm a od wewnątrz kokpitu
gdzie miało być umieszczone radio wystawiłem podkładki 5x5cm własnej roboty

ps. dokumenty mieszczą się na radiu, telefon pod ;)

Efekt
Obrazek Obrazek
Było 6N jest 6R /// mp3432
"Nie mam systemu w wersji PL, a jednak jakoś to nie przeszkadza pisać poprawnie."
Awatar użytkownika
szoqun
Newbie
Newbie

Post autor: szoqun »

Ja dziś zamontowałem to wszystko tak:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
ziomek
Początkujący
Początkujący

Post autor: ziomek »

tak jak już to było wspomniane najlepiej pomiędzy fotel a tunel (ja mam tak od strony kierowcy) i śmiga jak trzeba radia nie widać i nie ma opcji aby wypadło
"Podziwiać należy wielkie czyny, a nie wielkie słowa."

Demokryt

Było Polo jest Golf IV
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

A ja mam tak :)
Obrazek

uchwyt na gruchę przymocowałem do atrapy przycisku...
zasłania troche przycisk podgrzewania tylnej szyby ale ja go uzywam 4x w roku ;p, a grucha jest zawsze pod ręką :D:D
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
LucasShao2
Newbie
Newbie
Kontakt:

Post autor: LucasShao2 »

Panowie mam problem a nie chce zakładać nowego tematu więc opisze go tutaj. Ostatnio zakupiłem radio cb. Podłączyłem wszystko działało ale jak włączyłem radio samochodowe, które włączyło wzmacniacz zaczęły się tworzyć zakłócenia. Plus miałem pociągnięty prosto od akumulatora a minus z bezpieczników. Nie dawało mi to spokoju więc próbowałem na różne sposoby je podłączyć ale z marnym skutkiem. Gdzieś wyczytałem że dobrym rozwiązaniem jest podłączyć pod zapalniczkę, ale jak podłączyłem zaczęło wszystko iskrzyć i bezpiecznik się spalił. Z moich obserwacji wynika, że w chwili włączenia wzmacniacza cb radio chwyta zakłócenia i każdy dźwięk wydobywający się z głośnika podłączony pod wzmacniacz jest słyszalny na cb. Może ma ktoś pomysł jak podłączyć radyjko cb aby zminimalizować zakłócenia lub w najlepszym przypadku zlikwidować je całkiem. Z góry dzięki za pomoc ;-)
Awatar użytkownika
waglik
Konkretnie zainteresowany

Post autor: waglik »

Witam mam taki problem: Mam teraz Yosan PRO 120, postanowiłem się sztachnąć, kupić Yosana Turbo (większy od 120-tki) i radio trzeba dać gdzie indziej, wcześniej było koło ręcznego, moje pytanie i najlepiej foty, gdzie radio dać ? I jaki sposób montażu, wiercić dziury czy coś ? Prosze o pomoc.
x
xdavvex
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: xdavvex »

Z Boku od konsoli '' w nogach'' u pasazera. czesto widzialem montowane CB.
Mój kawałek szarej blachy

Gdzie zaczyna się pasja tam kończy się ekonomia.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ślesin 2012
Awatar użytkownika
waglik

Post autor: waglik »

Wiesz co znalazłem taką fote, nie jest to polówka, ale też VW takie coś myśle zrobić: http://img96.imageshack.us/f/043zl.jpg/ tyle, że w tym przypadku kierowca nie widzi na jakim kanale siedzi (przynajmniej ledwo co widzi) dobra to można powiedzieć, że problem z głowy, tylko druga sprawa, jak zamontować w taki sposób radio jak na foto, wiercić dziury ? Za pomocą jakiś śrub mocować ? Kołki rozporowe ? Proszę o dalsze sugestie i pomoc. Yosan turbo jest to dość nie małe radio, ale też nie jest bardzo duże...
j
jozefg
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: jozefg »

[quote=""waglik""] takie coś myśle zrobić: http://img96.imageshack.us/f/043zl.jpg/ tyle, że w tym przypadku kierowca nie widzi na jakim kanale siedzi (przynajmniej ledwo co widzi) dobra to można powiedzieć, że problem z głowy, tylko druga sprawa, jak zamontować w taki sposób radio jak na foto, wiercić dziury ? Za pomocą jakiś śrub mocować ? .[/quote] Dobre miejsce w każdym wozie, tyle że montujący popełnił zasadniczy błąd.

Zamontował "na płasko" do konsoli. Efekt? Przyciśnięty z zduszony głośnik, utrudniony odczyt kanałów.

Należało zamontował w tym samym miejscu, lekko skośnie ale za pomocą oryginalnego uchwytu który mocuje się dwoma krótkimi wkrętami które są w komplecie radia.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nawigacja / CB Radio”