Szarpanie kierownicą

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
slaw
Newbie
Newbie

Szarpanie kierownicą

Post autor: slaw »

Polo 1.9d 96 rocznik ,w trakcie jazdy podczas zmiany biegu czuję lekkie szarpnięcie za kierownicę. Dwa dni temu byłem na przeglądzie technicznym i miałem nadzieję że mechanik znajdzie przyczynę a tu nic. Czy miał ktos z kolegów podobną sprawe i co było przyczyną?
Awatar użytkownika
Diego69
Swój
Swój

Post autor: Diego69 »

Ale że jakie to szarpnięcie ? delikatny obrót ? jeżeli tak to w którą stronę ?
s
slaw
Newbie
Newbie

[quote=""Diego69""]Ale że jakie to szarpnięcie ? delikatny obrót ? jeżeli tak to w którą stronę ?[/quote]
Wydaje się że w prawą, może to coś związane ze skrzynia no bo dlaczego akurat przy zmianie biegów?
l
ludwik88888
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: ludwik88888 »

Witam prawdopodobnie poducha pod skrzynią padła dlatego szarpie było już kilka takich przypadków nie tylko w polo, jest to troszke mylne dla kierowcy bo na dobrą sprawe nie wiadomo zkąd się to bierze
Ludwik
Awatar użytkownika
Diego69
Swój
Swój

Tak. Zapewne jest to poducha skrzyni :)
t
ttbb55
Newbie
Newbie

Post autor: ttbb55 »

sprawdź zbieżnośc ... w momencie ruszania, zmiany biegów (nawet hamowania) koła nie idą prostą i dlatego kierownica Ci szarpie w którąś stronę może być raz w lewo raz w prawo .... jeżeli Ci robił diagnostykę na rolkach powinien to wykryć ....
s
slaw
Newbie
Newbie

dzięki za podpowiedzi sprawdze jedno i drugie ,choc poducha(taka łapa) niedawno wymieniana, bo sie rozleciala i silnik z auta chciał wyskoczyc...
Awatar użytkownika
Diego69
Swój
Swój

[quote=""slaw""]dzięki za podpowiedzi sprawdze jedno i drugie ,choc poducha(taka łapa) niedawno wymieniana, bo sie rozleciala i silnik z auta chciał wyskoczyc...[/quote]

no to może wymieniałeś poduszkę silnika a nie skrzyni skoro mówisz że silnik chciał wyskoczyć... :)
s
slaw
Newbie
Newbie

[quote=""Diego69""][quote=""slaw""]dzięki za podpowiedzi sprawdze jedno i drugie ,choc poducha(taka łapa) niedawno wymieniana, bo sie rozleciala i silnik z auta chciał wyskoczyc...[/quote]

no to może wymieniałeś poduszkę silnika a nie skrzyni skoro mówisz że silnik chciał wyskoczyć... :)[/quote]
Teraz to mnie zaskoczyłeś , myślałem że to zawieszenie skrzyni i motora razem ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”