kolektor

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

N
NOCNYKONECK
Newbie
Newbie

kolektor

Post autor: NOCNYKONECK »

Witam. Mam polo 3f 55kw. Ostatnio podczas remontu tlumika zauważylem ze do kolektora jest przyspawane cos wielkosci tlumika koncowego tyle ze w ksztalcie walca. Znajduje sie to przed katem. tu moje pytanie - Czy wychodzily wersje z trzema tlumikami? dzieki za odp
Awatar użytkownika
lukas2305
Konkretnie zainteresowany

Post autor: lukas2305 »

yyy... na wydech składają się 3 "puchy". Pierwszy-najbliżej kolektora to katalizator (przekrój okrągły ok15cm, długość koło 20), dalej jest tłumik środkowy-koło cięgieł lewarka (długi, o przekroju okrągłym), trzeci jest na końcu-pod podłogą bagażnika (duży o owalnym przekroju).
Są też wersje bez katalizatora. Pokaż foto wydechu to powiemy co i jak
N
NOCNYKONECK
Newbie
Newbie

No wiem ze sa 3. Tylko pierwsza pucha ze spawana z kolektorem,zgadzam sie niech bedzie to kat. A druga po srodku jest wielkosci i ksztaltu litrowego sloika i ma firmowe naciecia tak jak kielbasa z grila:) wyglada jak kat...ale kat za tlumnikiem to troche dziwne. Fotki nie moge wstawic bo na razie nie mam jak. Mechanik powiedzial niby ze to kat jeszcze przy nim jest taka miedziana objemka do zmniejszania drgane dziwne. Fotki nie moge wstawic bo na razie nie mam jak. Mechanik powiedzial niby ze to kat .
Awatar użytkownika
czmc

Post autor: czmc »

[quote="NOCNYKONECK"]No wiem ze sa 3. Tylko pierwsza pucha ze spawana z kolektorem,zgadzam sie niech bedzie to kat. A druga po srodku jest wielkosci i ksztaltu litrowego sloika i ma firmowe naciecia tak jak kielbasa z grila:) wyglada jak kat...ale kat za tlumnikiem to troche dziwne. Fotki nie moge wstawic bo na razie nie mam jak. Mechanik powiedzial niby ze to kat jeszcze przy nim jest taka miedziana objemka do zmniejszania drgane dziwne. Fotki nie moge wstawic bo na razie nie mam jak. Mechanik powiedzial niby ze to kat .[/quote]

jak masz 2 katy... to wycinaj je i opylaj dalej... sprzedasz za 200zł i za to kupisz cały przelot z kwasówki albo dobry końcowy :)
Moje byłe POLO]
Obrazek
N
NOCNYKONECK
Newbie
Newbie

he he. Dobry motyw:-) nie wiadomo co tam poprzedni właściciel kombinował. Jak będę wymieniał wydech to rozwieje swoje wątpliwości. Dzięki chłopaki za odp.
v
vwbocian
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: vwbocian »

kolego a nie jest to przypadkiem lacze elastyczne :agree: na 90 procent
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”