Witam kolegów jestem nowy i mam problem. Sytuacja wygląda następująco, gdy wsiadam do auta i przekrecam zapłon zamki w drzwiach się zamykaja,jest to wersja 3d z 98r. Wszystko bylo by ok gdyby nie to ze w drzwiach pasarzera po wyciagnieciu rygla drzwi nie chca sie otworzyc od srodka, jedynie od zewnatrz. Moje pytanie jest następujące, czy istnieje jakiś sposób na wyłączenie tej blokady? Prosze kolegów o pomoc
Skoro zamykaja sie po przekreceniu kluczyka to zapewne steruje tym alarm. A taki na pewno masz. Mozna to zmienic, znajac model centralki alarmowej, po prostu przeprogramowac ja. Nie ktore centralki blokuja zamki dopiero po np 3 krotnym nacisnieciu hamulca. No chyba ze poprzedni wlasciciel zrobil jakis myk i puscil do zamykania sygnal ze stacyjki bezposrednio.
A to ze drzwi nie da sie otworzyc od srodka ze wcisnietym ryglem to normalne. Ale ze da sie je otworzyc od zewnatrz to juz chyba zle. Zrozumialem to tak ze gdy masz wcisniety rygiel to drzwi otwieraja sie od zewnatrz a od wewnatrz nie.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
Chodziło mi o to że rygiel drzwi wciska sie samoczynnie po przekreceniu stacyji, ja go recznie wyjmuje i wtedy drzwi nie chca sie otworzyc od srodka a od zewnatrz tak. Zle to napisalem wczesniej, a co do tej blokady to chyba bez elektryka sie nie obejdzie
Rozbierz zamek w tych drzwiach. moze cos sie blokuje. Sprubuj zamknac zamek na otwartych drzwiach, wtedy zapalic samochod, zeby sie zamek zamknal. Wtedy pocignij rygiel do gory i sprawdz czy sie otworza, pociagajac klamke wewnetrzna. Jesli nie to wyjmij zamek wyczysc go i przesmaruj.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
Jeżeli masz centralny a'la Stig itp to radziłbym sprawdzić tę dźwigienkę od siłownika oraz łącznik z prętem od rygla. Miałem odwrotną sytuację - centralny otwierał ale nie do końca zamykał - z zewnątrz dało się otworzyć drzwi od środka nie