Z rysunku rolka jeżeli dobrze wnioskuje że najlepiej aby felga miała jak największy OffSet (ET?) bo wtedy siedzi ona głąbiej i można ją bardziej poszerzyć np. oryginalna felga z 86c ma et45, felgi inne np et 38 więc felgę polo mamy 7mm głębiej i możemy przeżyć ją poszeżyć do 6cali i będzie więcej luzu niż przy takiej z et38
zauważyłem to tez przy moich kołach alu ma et38 a zapas stal(et45) siedzi głębiej - więcej miejsca miedzy opona a nadkolem
No to bardzo pozytywna informacja. Bo ja chcę poszerzyć oryginały takie jak zapas z 5 otworami. to powinna wejść ta 6cali.
Czas odkładać flote. Pozdrowienia i inne wyrazy od Zygmunta III Wazy. :yahoo:
Witam
Chciałbym Was zapytac czy nic nie bedzie wystawac i trzec/obcierac jesli zaloze kapcie 195/45/14 na felge 7/14" ET 45 i czy w ogole taka felga nadaje sie do zalozenia do POLO 2f bez zadnych przerobek? Jestem w tym temacie kompletnie zielony. Prosze o wyrozumialosc
Z gory dzieki
Pozdrawiam
czacha001
obawiam sie że o ile przód wejdzie w miare spokojnie to tył będziesz musiał dać na dystansie bo może wpaść felga tak że dobije do sprężyny i będzie tam obcierać.. nie pamietam jakie mam et ale mam 14x6 na oponce 185/50 i własnie z tyłu musiałem wrzucic dystans około 18mm ale mniejszy tez da rade. nie napisałeś czy masz ją obnizoną, a to tez jest istotne..
opona wchodzi na 7,5 et 25
i na 8j et 10, 5, 0
sprawdzone jeżeli chodzi o coupe w kombi z tyłem niestety trzeba klepać ranty
skąd ty masz takiego alusa 7jx14 et 45?? nie pomyliłeś się czasem może chodziło ci o 25
Nie pomylilem sie. Przod i tyl jest et 45. Polowka(coupe) ma seryjne zawieszenie(nie jest obnizana). Delikatnie chce ja sciagnac do gleby w lipcu. Do felg sa tez dystanse. Czy po zalozeniu z taka guma(+dystanse)kola nie beda wystawac za blotnik? Nie mam ochoty walczyc z police.
Dzieki Panowie za szybki odzew !!!! :oki: Pozdrawiam
przód jeśli będzie wystawał to delikatnie a tył to zależy od dystansu, nie jestem pewien ale myślę że będzie dobrze, z resztą załóż i sam oceń, a najlepiej zrób fotki wtedy pomożemy i ocenimy:)
Nie mam na chwile obecną fizycznej mozliwosci zalożenia tych kół stad tyle pytan;)
Dystanse nie różnia sie od tych co sa na foto.
Czyli podsumowujac:
-kola nie beda obcierac przy skrecie ?
-jesli beda wystawac pare mm(z przodu)to niebiescy moga sie przyczepic?Jak to wyglada na chwile obecna
-z tylu rozumiem wszystko bedzie okej ?
Sory za "takie" pytania:P i na prawde dziekuje za odp i pomoc
:piwo:
Ostatnio zmieniony 27 maja 2009, 16:25 przez czacha001, łącznie zmieniany 1 raz.
ja mialem et 45 felgi od lanosa 14 na kapciach 185/55 i jesli chodzi o tyl to dystans 5mm a najlepiej 7 bo na 5 lekko mi o sprezyne oponka tarla. co do przodu to gitara byla.bez dystansow i wszystko bylo git.sorki .z przodu musialem wyjac ten plastik co jest z lewej manki .zaslania on dojscie do skrzyni biegow(5bieg) ranty musialem klepac jak zmienilem na et38 ale za to wszystkie 4 lacze bez dystansow i rozmiar 185/55r14...pozdro (polo fox pseudo kombii)